Ilveksen valopilkku Flinck kesänvietostaan: "Arkena treenataan, vapaalla painitaan pojan kanssa"

LIIGA / Haastattelu
Markku Flinck kantoi päättyneellä kaudella sekä Ilvestä että kultaista kypärää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Hyppäys SaiPan rouhijaketjuista Ilveksen vastuunkantajaksi toi Markku Flinckille uran ennätyspisteet sekä Jatkoajan pelaaja-arvioinneissa Ilveksen jaetun kärkisijan.

Markku Flinck siirtyi Itä-Suomen kierroksensa jälkeen Tampereelle ja Ilvekseen. Jokipojissa, KooKoossa, Jukureissa sekä SaiPassa esiintynyt 31-vuotias Flinck sai Ilveksessä kaipaamaansa vastuuta, joka poiki henkilökohtaisen piste-ennätyksen saldolla 12+15.

− Vastuun myötä tuli onnistumisia ja sitä kautta oli tärkeää, että pääsin pelaamaan myös ylivoimaa, analysoi Flinck syytä pisteiden kertymiselle.

Keskushyökkääjä jakoi kiitokset myös ketjukavereille.

− Tietenkin myös auttoi, kun viereltä löytyi hyvät ketjukaverit, kuten lähes koko kauden oikealla laidalla pelannut Joonas Vihko. Vasemmalla laidalla kaveri vaihtui aika tiuhaan tahtiin, mutta loppukauden vedimme Eemeli Suomen kanssa hyvin yhteen. Hänellä on edessään hyvä tulevaisuus.

− Pakeista edukseen esiintyivät koko kauden puolustuksen johtajana toiminut Veli-Matti Vittasmäki, joka pelasi lähemmäs puoli tuntia ottelua kohden sekä loppua kohden selkeästi peliään parantanut Marcus Fagerudd. Nuorista pelaajista myös Meskasen Ville yllätti, kehui Flinck vielä joukkuetovereitaan.

EKS:n kasvatti Flinck pelasi juniorivuotensa kotiseudullaan Bluesin organisaatiossa, jossa hän kirjautti myös ensimmäisen liigaottelunsa. Kaudella 2011-12 alkaneen SaiPa-uransa aikana Flinck ei pystynyt nousemaan lappeenrantalaisten kantavaksi voimaksi, sillä pelipaikka löytyi usein alemmista ketjuista. Siirtoa Ilvekseen ja peliä tekeviin ketjuihin voidaan pitää varsin onnistuneena.

− Jonkin verran täytyi pelityyliä muuttaa, joskaan ei hirveästi. Jo SaiPassa pyrin kiekon kanssa tekemään peliä, vaikka kolmos-nelosketjuissa pelasinkin. Nyt sitä täytyi vain tehdä enemmän, Flinck kommentoi hyppäystä kärkiketjuihin.

Kausi Ilveksessä alkoi koko joukkueen osalta hyvin. Tupsukorvat pysyivät Liigan kärkikahinoissa reilun kymmenen kierroksen ajan, kunnnes alkoi syöksy kohti sarjan tyvipäätä. Tappiot toivat lopulta päävalmentaja Tuomas Tuokkolalle potkut, ja tilalle Kari Heikkilän.

− Heikkilän kanssa painopisteet olivat enemmän luistelussa ja fyysisissä yksi vastaan yksi -kamppailuissa, kun taas Tuokkola painotti enemmän kiekollista peliä ja kiekonhallintaa. Molemmat ovat hyviä tyylejä ja itselleni sopi kumpikin. Fyysistä peliä pystyn pelaamaan, mutta tykkään tosi paljon myös kiekollisesta tavasta.

Tulevalla kaudella Ilvestä luotsaa Karri Kivi, joka tapasi joukkueensa viime viikolla.

− Mitään henkilökohtaisia keskusteluita hän ei vielä käynyt. Karri kertoi lyhyen palaverin aikana muutamia asioita, mitä tuo joukkueelle ja mitä haluaa joukkueelta nähdä. Mitään pelillisiä juttuja ei vielä tässä vaiheessa puhuttu, kun ei niitä kukaan kuitenkaan kesän jäljiltä enää muista.

− Pienet yksityiskohdat ruokavaliosta ja kuntopohjasta hän haluaa hioa kuntoon, valotti Flinck Kiven alaisuudessa pelaavan Ilveksen ensitapaamista.

Joukkueharjoitukset ovat Ilveksellä jo alkaneet, ja haastatteluunkin Flinck saapui suoraan aamupäivän saliharjoittelusta. Viime kesän Flinck harjoitteli omatoimisesti.

− Keskityin niihin osa-alueisiin, jotka ovat itselläni olleet heikkoja, kuten räjähtävyyteen ja nopeuteen. Tykkäsin kyllä kovasti! Tänä kesänä ei ole muuta omatoimista kuin sopimukseen kirjattu pakollinen kuuden viikon jakso.

Flinckin kesä ei kulu pelkästään pururadoilla ja punttisalilla, sillä kotoa löytyy varsin huokea harrastus:

− Lepään! Sellaista se on, että arki treenataan ja kotona sitten vietetään aikaa pojan kanssa painiessa ja perheen kanssa oleillessa. Mitään kummempaa harrastusta ei löydy. Sellainen kesä tänä vuonna tulossa.

Teeman mukaisesti täytyi vielä udella, minkä arvosanan Flinck uskoisi saaneensa Jatkoajan pelaaja-arvioinneista.

− Jaa... Olisiko joku 7,5 tai 8?

Flinck nappasi kiitettävän ysin.

» Lähetä palautetta toimitukselle