Ilveksen ratkaisijasankari Koivula: "Toivottavasti tulee vielä isompia maaleja"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Ilvek ratkaisi Tappara-puolivälieräsarjan kolmannen ottelun tupsukorville ensimmäisessä jatkoerässä päättäväisen suorituksen jälkeen. Maali vei Ilveksen ottelusarjassa voitoin 2−1-johtoon.

− Minulle avautui rako hyökkääjän ja puolustajan välistä. Päätin haastaa, ja se tuotti tuloksen. Tämä oli meiltä taisteluvoitto, sillä Tappara painosti kovaa. Emme antaneet periksi, kertasi Koivula.

Tappara vei peliä pitkiä jaksoja ottelun aikana, ja Ilves-maalivahti Antti Lehtoselle kertyi 42 torjuntaa. Koivulan mielestä kiekonhallintaprosentit ovat turhia.

− Ei sillä ole väliä. Voitot lasketaan, latasi Koivula.

Koivula muistetaan pelaajana, joka ratkaisi Ilveksen A-nuorille Suomen mestaruuden kiistanalaisella maalilla. Koivula nimittäin puski kiekon vastustajan maaliin. Lauantai-illan osuma meni kuitenkin lähelle kyseistä osumaa.

− Kyllä tämä aika korkealle menee. Tasoissa on mestaruusmaalin kanssa. Toivottavasti tulee vielä isompia maaleja.

Kysyttäessä, onko mahdollinen sarjan ratkaisumaali tullessaan isompi maali kuin Ilveksen A-nuorille Suomen mestaruuden ratkaissut osuma, on Koivulan vastaus päivänselvä.

− Sitten menee edelle.

Tappara otti päävalmentaja Jussi Tapolan johdolla aikalisän, kun sinioranssit löivät pitkän kiekon jatkoerässä. Ilves ehti Koivulan mukaan punoa omiakin juoniaan tauon aikana. Joukkueen kapteenilla oli ilmeisesti voiton avaimet käsissään − tai sitten ei.

Ne löytyivät lopulta Koivulan itsensä povitaskusta.

Tapio Laaksolla oli hyvä idea, että vedettäisi takatolpalta tyhjiin. Se ei onnistunut, mutta onneksi saimme maalin, naurahti Koivula.

Ottelusarja jatkuu ensi maanantaina neljännellä ottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle