Ilveksellä on monta potentiaalista läpimurtopelaajaa − "Viime kausi meni penkin alle"

LIIGA / Haastattelu
Liuksiala pääsi tehopisteille heti ensimmäisessä harjoitusottelussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves avasi kauden 2018-19 harjoitusottelut Tampere Cupin kamppailulla paikallisvastustaja Tapparaa vastaan. Vaikka tulos kääntyi kirvesrintojen eduksi, oli tupsukorvien pelissä paljon hyvää. Hyökkääjä Juho Liuksiala kertoi, missä joukkue menee tällä hetkellä.

Ilves avasi harjoituskautensa niukalla 4−3-tappiolla Tapparaa vastaan. Tupsukorvat veivät peliä ensihetkillä, mutta viime kauden finaalijoukkue kampesi lopulta tuloksen itselleen suotuisaksi. 

Räväkkä Ilves-hyökkääjä Juho Liuksiala oli tyytyväinen siihen, miten joukkueen peli piirtyi Hakametsän jäälle.

− Yllättävän hyvältä tuntui. En olisi uskonut, että itsellä olisi kulkenut noin hyvin. Joukkueenakin pysyimme hyvin mukana, ja olimme ajoittain pelin päälläkin.

Tappara iski ottelun toisessa erässä kolme maalia, joiden turvin se sai otteen itselleen. Sini-oranssien kaltaista erittäin rutinoitunutta ryhmää vastaan on vaikea otella, mutta Ilves hätyytteli Christian Heljangon maalia vähän väliä.

− Teimme muutaman virheen, muun muassa vaihtotilanteessa, ja Tapparan tasoinen joukkue rokottaa niistä kyllä.  Olisimme voineet voittaakin tämän pelin, Liuksiala harmitteli.

Ilveksellä oli perjantaina kokoonpanossaan iso liuta erittäin nuoria pelaajia. Hyökkääjä antoi tunnustusta joukkueen tuoreille kasvoille.

− Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue jalkeilla. Vaikka tässä alussa onkin harjoituspelejä, niin aina pelipaita päällä taistellaan voitosta.

Iso riski, iso palkinto − usealla pelaajalla kyky takoa pisteitä

Liuksiala itse antoi ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön. Parempaankin pistesaldoon laiturilla oli saumansa. Tappara-vahti Heljanko pysäytti kuitenkin Liuksialan läpiajoyrityksen.

Muutamalla edelliskaudella liukkaalta hyökkääjältä on odotettu tehoja ja läpimurtoa maalintekijöiden eliittiin. Viime kausi oli pisteiden valossa kuitenkin harmaa.

− En ota pisteistä mitään paineita itselleni. Viime kausi meni penkin alle. Kaikki on mennyt harjoittelun osalta hyvin, joten periaatteessa tulosta pitäisi alkaa syntyä.

Karri Kiven johtama valmennusryhmä ei ole vielä ajanut sisään piiruntarkkaa pelisysteemiä, mutta fläppitaulu kaivetaan naftaliinista tuonnempana.

− Olemme keskittyneet kaksinkamppailupelaamiseen, mutta ei vielä ole tullut mitään sen ihmeellisempiä ohjeita. Aikalailla flow-tilalla mennään vielä nämä ensimmäiset pelit. Myöhemmin käymme peliä läpi videoiden kautta, mitä pitää tehdä paremmin.

Ilvekseen on nuorten pelaajien katraan lisäksi tullut muutama kokeneempi pelimies. Ainakin Juha Leimu ja Jerry Ahtola tuovat kokemusta tupsukorvien pukukoppiin.

− He ovat istuneet porukkaan oikein hyvin. He tuovat kokemusta ja tasapainoa joukkueeseen. Nuorista jätkistä kannattaa huomioida Joona Ikonen ja Topias Haapanen, päättää Liuksiala.

» Lähetä palautetta toimitukselle