Ilman mitalia jäänyt Nelson: "Halusimme pelata finaalissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nelson kokeili maalin kulmilta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat hävisi pronssiottelun Venäjälle lukemin 7-2. Venäläisetkään eivät olleet täysin tyytyväisiä siihen, mitä saavuttivat, mutta Yhdysvalloille jäi lopulta vain luu käteen.

Venäjä onnistui nappaamaan pronssimitalin Yhdysvalloilta 7-2-pronssipelivoitolla. Ottelu ei tarjonnut pelillisiä ihmeitä, vaan Yhdysvallat oli läpi ottelun altavastaaja, vaikka saikin ajoittaisia painostuksia Venäjän päähän. Maalinteon tehokkuudessa Venäjä oli kuitenkin valovuoden edellä.

Yhdysvaltalaisista Brock Nelson näkee luonnollisesti, että kummankaan joukkueen tavoite ei ollut pronssipelissä.

− Välierätappiosta on vaikea toipua, mutta sekä meillä että Venäjällä oli hyvä joukkue tässä turnauksessa. Emme varmaan kumpikaan halunneet pelata tässä aiemmassa pelissä tänään, vaan finaalissa, Nelson harmittelee.

Venäjä pääsi kuitenkin laskettelemaan kohti pronssipeliä hiukan yhdysvaltalaisia kauemmin. Nelson ei kuitenkaan usko, että tämä vaikutti suuresti ottelun lopputulokseen.

− Ehkä heidän toipumisaika auttoi vähän, mutta en laskisi tappiota tai tulosta sen syyksi. Tämä on vaikea tilanne.

Yhdysvallat kuitenkin ylitti turnauksessa odotukset sijoittumalla neljänneksi. Nuorelta yhdysvaltalaisnipulta kukaan ei odottanut mitään, mutta lopulta jenkit olivat lähellä jopa finaalipaikkaa, kun se taisteli miehekkäästi Kanadaa vastaan välieräottelussa ja johtikin tuota taistoa hetken aikaa.

− On aina kunnia edustaa maataan ja pelata pelaajien kanssa, joiden kanssa ei tulisi muuten pelattua. Meillä oli paljon nuoria pelaajia ja toivon, että näemme pian, kun he menestyvät, Nelson päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle