TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

"Ihan voitettavissa ollut peli" - Heiskanen jäi kaipaamaan Leijonilta tehoja

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Miro Heiskasen mukaan maali Suomelle olisi tehnyt pelistä aivan toisenlaisen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella piti olla kaikkien aikojen mahdollisuus jopa olympiakultaan, kun NHL-pelaajien puuttuminen tasoitti joukkueiden välisiä taso-eroja historiallisen paljon.

Lopputulos oli kuitenkin aivan toisenlainen. Haparoivan turnauksen pelannut Leijonat joutuu Etelä-Koreasta kotimatkalle jo ennen mitalipelejä, kun viimeiset kaksi olympiakultaa voittanut Kanada passitti sen ulos turnauksesta 1-0-voitolla.

"Joka toista vaihtoa tuli pelattua lopussa."

- Ainahan sitä olisi kiva mennä loppuun asti näissä turnauksissa. Nyt näin ei tehty niin ei tässä mikään erityisen hyvä fiilis ole, tiivisti Leijonien nuori tähti Miro Heiskanen tuntemuksensa ottelun jälkeen.

Maalinteko oli ottelussa molemmille osapuolille todellista tervanjuontia ja jo pelkästään ykkösluokan maalipaikoille pääseminen oli haastavaa. Suomea ei maalinteossa auttanut edes se, että Kanada joutui vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun.

Vaahteranlehtipaitojen maalilla aloittanut Ben Scrievens jäi maalinedustatilanteessa pahasti jyrän alle ja joukkueen kakkosmaalivahti Kevin Poulin joutui hyppäämään kehiin.

- Yhden maalin he tekivät ja me emme yhtään. Siinä se ero käytännössä oli. Ihan voitettavissa ollut peli, jos vain oltaisiin tehty maaleja, mutta ei tällä kertaa, Heiskanen harmitteli.

Kanada onnistui lopulta rikkomaan kuparisen ottelun päätöserän alussa. Tämän jälkeen Suomi sai hyökkäyspeliään toimimaan ensimmäistä kertaa ottelussa ja valmennusjohto pyrki kuormittamaan joukkueen johtavia pelaajia.

Myös Heiskanen sai paljon vastuuta Leijonien turnauksen viime hetkillä.

- Joka toista vaihtoa tuli pelattua lopussa. Hyökkäysvoimaa haettiin kentälle ja sitä kautta tasoitusta. Ei tullut nyt tasoitusta niin ei voi mitään.

18-vuotiaalle Heiskaselle olympiaturnaus oli hänen ensimmäinen miesten arvokilpailunsa. Vaikka tappio puolivälierässä vetikin nuoren miehen mielen matalaksi, löytyi turnauksesta kokonaisuutena harmitusta edes hieman lievittäviä puolia.

- Omalta osalta kokonaisuutena ihan hyvä turnaus. Pääsin hyvin pelaamaan omaa peliä, niin ihan tyytyväinen voin olla omaan suoritukseen, hän kertoi pää kuitenkin painuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle