Hintz kaipaili vaisulta HIFK:lta liikettä

LIIGA / Haastattelu
Roope Hintz oli tappiosta apeana.
Kuva © Jarno Hietanen

HIFK:n oma tiistai-illan esitys jäi jokseenkin vaisuksi, ja joukkue oli itsekin pettynyt suoritukseensa. Ajoittain helsinkiläiset pysyivät hyvin Tapparan tahdissa, mutta joukkueen oma hyökkäyspelaaminen jäi todella vaisuksi.

— Hävisimme 2−0, ei yhtään tehtyä maalia, silloin ei voi oikein voittaa. Pitää saada enemmän liikettä ja pidempiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn, ja sitä kautta vetoja maalille, kertasi HIFK:n ykkösketjua johtava Roope Hintz.

— Vaikea sanoa, miksi maalinteko oli niin vaikeaa. Täytyy katsoa videolta. Ei ollut laatupaikkoja hirveästi, siihen pitää pystyä parantamaan. Sitä kautta sitten maaleja.

HIFK kaatoi puolivälierissä TPS:n kuudessa ottelussa, ja sai näin pari päivää Tapparaa enemmän valmistautumisaikaa välieriin. Päävalmentaja Antti Törmäsen mielestä joukkue ei kuitenkaan ollut tästä huolimatta riittävän valmiina.

— Hyvin oli aikaa TPS-sarjan jälkeen, ainakin pelaajien kanssa kaikki olimme sillä oletuksella. Ainakin piti olla valmiina, enkä näe syytä, miksi emme olisi olleet, Hintz kommentoi.

HIFK on ollut kevään peleissä kliinisen vahva kotikaukalossaan. Joukkue on voittanut kaikki pudotuspelien kotiottelunsa, ensiksi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kärppiä vastaan ja sitten puolivälierissä TPS:ää isännöidessään.

— Tästä vedämme kotihallissa seuraavassa pelissä, ja otamme voiton siellä. Ei pitäisi muuttua minkään, pitää pysyä enemmän vastustajan päässä ja pitää painetta. Sitä kautta maalille äijiä ja vetoja, enemmän liikkeessä.

HIFK otti tiistaina viisi kahden minuutin rangaistusta Tapparan selvitessä yhdellä. Yleisöä kohahduttaneesta Kai Kantolan Juhani Jasuun kohdistuneesta taklauksesta helsinkiläiset selvisivät ilman rangaistuksia. Hintz ei ollut halukas pohtimaan jäähyilyn syytä.

— En lähde tuota kommentoimaan, sitä voi katsella nauhalta, kuka itse haluaa.

Välieräsarja-avauksen tulos ei ollut HIFK:lle toivottu, mutta finaalipaikan kohtalo on kaikkea muuta, kuin selvä. Myös keinot Tapparan kepittämiseen olivat selkeät.

— Toivottavasti saamme vähän vauhdikkaampaa tästä pelistä, ettemme seisoisi koko peliä tuolla. Siitä vaan kiekkoa pohjaan. Finaaliuusinta ei oikeastaan luo isompia ennakkoasetelmia, samoja pelejä nämä ovat, ja näillä mennään, Hintz päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle