HIFK:n Moberg ehtinyt moneen mukaan: ”Varsinkin A-nuorissa huomaa, että ovathan Liigapelit miesten pelejä”

LIIGA / Haastattelu
Moberg on siirtynyt jopa yllättävän nopeasti Liigarinkiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK kaatoi tiistai-iltana kotihallissaan Vaasan Sportin lukemin 5-2. Sebastian Moberg pelasi kauden 15. ottelunsa Liigassa. Kokemusta on tältä kaudelta myös Mestiksestä sekä A-nuorista.

Vielä viime kaudella Sebastian Moberg takoi tehoja Bluesin nuorisojoukkueissa. HIFK:hon siirron yhteydessä kiekollinen potentiaali oli tiedossa, mutta vaivaisesti 180 senttiä ylittävältä ja reilusti alle 80 kiloa painavalta pelaajalta ei odotettu vielä nousua liigarinkiin. Ei välttämättä edes loukkaantumisia paikkaamaan.

Moberg on kuitenkin osoittanut pelimiehen elkeitä ja noussut hierarkiassa.

Tiistaina Sport saapui Helsinkiin. Vierailijat saivat otteluun salama-alun ja menivät johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Salamamaali ei kuitenkaan auttanut vaasalaisia kartuttamaan pistetiliään, vaan pisteet jäivät Helsinkiin 5-2-voitolla.

− Vähän vaikea peli meiltä. Emme olleet alussa hereillä ja vastustaja tuli kovaa päälle. Meidän pitää parantaa, varsinkin erien alkuja. Kolme pistettä on kuitenkin tärkeintä, kertasi Moberg ottelua.

Moberg itse pelasi ottelussa 14 minuuttia 30 sekuntia, mutta tilastoihin ei tullut merkintöjä. Hän ei myöskään ollut kentällä kummankaan takaiskumaalin aikana. Laukauksia kertyi viisi, joista yksi näytti olevan jo matkalla verkon perukoille, mutta Sportin maalia vartioinut Hannu Toivonen venytti mailansa viime hetkellä laukauksen tielle.

− Ihan hyvä peli itseltä. Jatkuvasti pyrin parantamaan omaa peliä ja minimoimaan virheitä, tänään menivät ne asiat ihan hyvin, totesi Moberg.

Ottelu oli Mobergille kauden viidestoista HIFK-paidassa. Lisäksi kokemusta on karttunut myös kuuden A-nuorten- ja kahdeksan Mestispelin verran. Kummassakin sarjassa Moberg on antanut viitteitä kiekollisesta osaamisestaan ja kerännyt neljä tehopistettä molemmissa. Tehotilasto on myös kirkkaasti plussan puolella.

Moberg näkee selviä eroja sarjojen välillä.

− Varsinkin A-nuorissa kun käy pelaamassa, huomaa että ovathan nämä Liiga- ja Mestispelit miesten pelejä.

− Liigapelit eroavat taas Mestispeleistä taktisella puolella. Liigassa pelataan enemmän systeemillä. Vauhtia kyllä Mestiksessäkin riittää, mutta ovathan nämä aina taitavampia äijiä ja kovempia pelejä.

Omaa pelitapaa pitää myös muokata, kun siirrytään vaativampiin miesten otteluihin.

− Pitää yrittää pelata helpon kautta, puolustaa ehkä vähän kovemmin ja antaa kaikkensa jokaisessa vaihdossa, päätti Moberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle