HIFK-kippari Luttinen: ”Emme ole kertaakaan tehneet avausmaalia”

LIIGA / Haastattelu
Arttu Luttinen yritti aiheuttaa hämminkiä kirvesrintojen maalille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ottelun voittomaali nähtiin ensimmäisessä erässä, ja sen iski vieraille Kristian Kuusela. Tämän jälkeen Tappara jäädytti peliä ja puolusti erinomaisesti.

− Emme ole kertaakaan tehneet avausmaalia. Fakta on, että Tappara on kenties valtakunnan paras joukkue pelin jäädyttämisessä ja johtoaseman puolustamisessa. Ensimmäisen maalin iskeminen keskiviikkona muuttaisi asetelmia paljon, totesi Arttu Luttinen.

Jälkimmäisissä erissä HIFK ei enää onnistunut rakentamaan maalipaikkoja vaan oli aika ajoin pahasti tuuliajolla.

− Meidän pitää keksiä keinot heidän pakitteluaan vastaan ja päästä vauhdikkaammin hyökkäysalueelle. He onnistuivat tänään omassa sunnitelmassaaan meitä paremmin, jatkoi HIFK-kippari.

HIFK lusi neljästi, mutta vieras ei ottanut yhtään jäähyä.

− On vaikea käsittää, että Tappara ei sortunut rikkeisiin. Meidä pitää keskiviikkona olla aktiivisempia ja hakea hanakasti avausmaalia. Se varmasti saisi heidätkin pelaamaan sääntöjen rajamailla ja koettelisi heidän kärsivällisyyttään, analysoi Luttinen.

HIFK on keskiviikon ottelussa selkä seinää vasten.

− Pitää ajatella, että tämä on nyt se suuri viimeinen mahdollisuus. Pakko onnistua -periaatteella saa varmasti jokainen puristettua itsestään ulos kaiken. Uskoaan ei kannata menettää. Käänteentekevä voi olla vaikka yksi pomppukiekko. Pelissä on pieniä asioita, jotka saattavat kääntää koko sarjan, lopetti Luttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle