Hetkessä eläminen tuo parempaa tulosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalivahtivalmentaja Ari Hilli painottaa pitkänkin turnauksen aikana hetkessä elämisen taitoa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Reilun parin viikon mittaisessa MM-turnauksessa hetkessä elämisen jalo taito nousee pinnalle, kun Ari Hilliltä kysytään, mikä maalivahtien tekemisessä korostuu. Vaikka taistelu Suomen ykköstorjujan paikasta laadukkassa maalivahtimaassa on kovaa, tekee Suomen kolmikko yhdessä töitä.

Joonas Korpisalo, Joni Ortio ja Harri Säteri hikoilivat välipäivänä lauantaina muiden Leijonien kanssa Pariisin AccorHotels Arenan harjoitushallin jäällä. Maalivahtivalmentaja Ari Hillin olemuksesta pystyy aistimaan veskarien keskuudessa vallitsevan positiivisen ilmapiirin.

− Hyvä fiilis on, pojat tekevät yhdessä hommia. Jokainen tietenkin omalla taholla valmistautuu aina harjoituksiin ja seuraavaan peliin, maalivahtivalmentajana kolmesti SM-kultaa juhlinut Hilli sanoo.

Kuten kenttäpelaajien tekemisessä, myös maalivahtien keskuudessa hetkessä eläminen korostuu pitkänkin turnauksen aikana.

− Yhtään pidemmälle kuin tähän hetkeen ei kannata miettiä. Mitä paremmin pystytään pitämään ajatukset ja tekeminen tässä hetkessä, niin sitä parempi tulos on.

Kisojen avauspelissä perjantaina Joonas Korpisalo venyi Valko-Venäjää vastaan kiekon tielle 22 kertaa. Vaikka MM-kilpailuissa tasoerot ovat muutamissa koitoksissa isot, ei Hillin mukaan yhtäkään maata voi pitää heittopussina.

− Jokaisella joukkueella on vaarallisia hyökkääjiä, eilen oli esimerkiksi Kostitsynin (Sergei ja Andrei) veljekset, Hilli huomauttaa.

Maalivahtivalmentajana peräti kuutta SM-mitalia juhlineen oululaislähtöisen Hillin rivien välistä pystyy lukemaan, että hetkessä eläminen nousee tapetille myös pitkän sarjakauden aikana.

− Kausi on aina pitkä prosessi. Pitää saada pidettyä fysiikkaa kunnossa ja kehittämään sitä. Tekniikkaa pitää kehittää ja torjuntatyyliä sekä -tapoja päivittää. Pelien analysoinnit ja muut ovat käynnissä, prosessi pyörii koko ajan.

− Tietyn hetken aikaan pystyy kehittämään tiettyä ominaisuutta. Kun on levon aika, niin lepo on oikea juttu. Pitää pystyä elämään urheilijan elämää, sitä kautta saa maksimoitua sen, mitä jäällä, punttisalilla ja fysiikkatreeneissä tekee, Liigassa KalPaa kausina 1987-1990 edustanut Hilli päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle