KÄR - ILV
TAP - LUK
PEL - IFK
TPS - HPK
CAR - MTL 1.00
CHI - COL 2.00
VAN - CBJ 4.00

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heiskanen on Suomen pelaavassa kokoonpanossa myös tänään Ruotsia vastaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen olympiaturnauksen ilmiö tähän mennessä on ollut hurjassa pistetahdissa oleva Eeli Tolvanen.

Tolvasen hehkutuksen keskellä Leijonien toinen nuori tähti, puolustaja Miro Heiskanen, on jäänyt lähes kokonaan ikätoverinsa varjoon mediahuomion osalta.

"Samalla tavalla olen pyrkinyt pelaamaan, kuin mihin olen tottunut"

Leijonien kahdessa ensimmäisessä ottelussa Heiskanen on pyrkinyt, ja myös onnistunut, tuomaan kentälle niitä asioita, joilla hän on säväyttänyt kotimaan Liigassa tällä kaudella.

- Samalla tavalla olen pyrkinyt pelaamaan, kuin mihin olen tottunut. Tykkään pelata paljon kiekon kanssa, niin sitä olen yrittänyt tehdä täälläkin. Joukkueelta molemmat pelit ovat olleet hyviä, vaikka siinä toisessa pelissä Norjaa vastaan vielä parannettiin siitä ensimmäisestä.

Viime torstain Saksa-ottelu oli samalla 18-vuotiaan Heiskasen uran ensimmäinen miesten arvokisoissa. Miesten maajoukkuedebyyttinsä hän teki marraskuussa Suomen Euro Hockey Tourilla.

Ensimmäiset pelit aikuisten arvokisoissa eivät nuorta miestä ole kuitenkaan kuulemma sen enempää jännittäneet.

- Ehkä sitä kuitenkin oli hieman helpottuneempi olo toiseen peliin lähtiessä. Ei se avauspelikään huono ollut, mutta tein pari sellaista huolimatonta ratkaisua silloin.

Heiskanen ei ole tullut olympialaisiin vain ihailemaan kisojen hienoja puitteita. Hän on kahdessa ottelussa tehnyt näyttävän sisääntulon olympiakaukaloihin ja ollut varsinkin kiekollisesti Suomen parhaita puolustajia.

Vaikka Leijonien alkulohkon vastustajat tunnetaan kovasta kamppailuvoimastaan, ei Heiskanen ole ollut ongelmissa vastustajan kookkaiden hyökkääjien paineessa.

- Nyt kun on aikuisia vastassa, niin hieman ehkä älykkäämpiä ja erityisesti vahvempia pelaajia löytyy vastustajilta. Täytyy vain pelata entistä fiksummin erityisesti mailan kanssa kuin vastustaja, kun tiedän etten ole se vahvin pelaaja, Heiskanen miettii.

Jokerinelikko malttanut vielä toistaiseksi olla kuittailematta

Turnauksen kolmannessa ottelussa Suomi kohtaa tänään länsinaapurin ja rakkaan vihollisen Ruotsin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet aiemmat kaksi otteluaan, joten panoksena pelissä on lohkovoitto.

Heiskanen ennakoi, että luistimen tulee kulkea, jos voitto Ruotsista halutaan ottaa.

- Kova matsi on tulossa. Ruotsi on selvästi tämän lohkon kovin vastustaja. He tykkäävät aktiivisesta pelistä ja tulevat aivan varmasti täysillä päälle läpi ottelun.

Heiskanen toteaa, että juuri pelin aktiivisuus on ollut yksi selkeimmistä eroista olympia- ja Liiga-kiekon välillä, kun hitaita lähtöjä ei vastustajilta ole juuri täällä nähty.

- Niin ja hieman kovempi tempo on ainakin tähän mennessä ollut kuin Liigassa, hän lisää.

Leijonissa on tunnetusti ollut tapana, ettei pelaajien seurataustan anneta vaikuttaa maajoukkueeseen. Täten ei ole ongelma, että HIFK:n Heiskanen on samassa huoneessa peräti neljän jokeripelaajan kanssa.

Nuorta kaksikkoa Heiskanen-Tolvanen on samassa huoneessa ikään kuin kaitsemassa kokeneemmat Sami Lepistö, Tommi Kivistö ja Marko Anttila. Helsingin herruudesta ei ole tähän mennessä huoneessa väitelty.

- Tähän asti on ainakin hyvin pärjännyt, mutta katsotaan mitä vielä viimeinen viikko tuo. Ainakaan kukaan ei ole ruvennut kuittailemaan mitään, Heiskanen toteaa naureskellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle