Heiskanen janoaa ylivoimavastuuta − varoittaa jo McDavidista: "Silloin voi tulla kiire"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heiskanen varjosti Antti Suomelaa Leijonien harjoituksissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien ykkösparin puolustaja Miro Heiskanen, 18, ei ole ainakaan vielä päässyt ylivoimalle MM-turnauksen aikana, mutta haluja siihenkin rooliin on. Nuori mies odottaa tulevilta peleiltä huomattavasti kasvavaa painetta ja hyvän ystävänsä mukaantuloa. Heiskanen varoittaa myös tulevan vastustajan hirmuhyökkääjästä.

Leijonien ykkösparissa pelaava puolustaja Miro Heiskanen osallistuu ensimmäisiin miesten MM-kisoihinsa. Arvoturnauksessa nuorukainen esiintyi jo Pyeongchangin olympialaisissa. HIFK:ssä pelannut Heiskanen käy läpi mennyttä, ja ennakoi tulevaa turnausta. Turnauksen juoni tihenee päivä päivältä.

− Meillä on kaikki edellytykset voittaa koko turnaus tällä joukkueella. Olemme saaneet nyt muutaman pelin alle, ja ketjukemiamme menevät eteenpäin koko ajan. Pakkeihimme kohdistuva paine tulee varmasti kasvamaan, ja omista on pystyttävä lähtemään pois nopeammin.

Suomella on vielä kolme alkusarjaottelua jäljellä − kaksi niistä on maailmanluokan pohjoisamerikkalaisjoukkueita vastaan. Heiskasen omakin ura ja tulevaisuus sijoittuu vahvasti rapakon taakse.

− On hienoa päästä pelaamaan tuollaisia pelaajia vastaan ja mittaamaan omaakin tasoa. Voi olla, että pelaan ensi kaudella NHL:ssä, joten on oltava valmis. Kaksi todella kovaa peliä tulossa, ja heillä on paljon ääritaitavia pelaajia. Ei tule olemaan helppoa pelata heitä vastaan, mutta hauskaa siitä varmasti tulee.

McDavid on nopea kaveri − Tolvasesta tuttu kasvo remmiin

Lauantaina Leijonia vastaan luistelee Kanada, joka voitti viime kevään MM-jäillä hopeamitalit Ruotsin viedessä mestaruuden. Vaahteralehtipaitojen vaarallisinta pelaajaa kysyttäessä vastausta ei tarvitse kauan hakea.

− Kyllähän tuo Connor McDavid on aika hyvä ollut. Hän on varmasti vaikea pideltävä. Samalla tavalla minä kutenkin häntä vastaan lähden puolustamaan kuin muitakin. Ei pidä höntyillä tai ainakaan lähteä vastaan. Silloin voi tulla kiire, tietää Heiskanen Edmonton Oilers -supertähden ominaisuuksista.

Ville Pokka on häärinyt Leijonien ykkösylivoiman ainoana puolustajana turnauksen alkupätkän. Päävalmentaja Lauri Marjamäki haluaa siihen roolin nimenomaan oikealta ampuvan pelaajan. Heiskanen ampuu vasemmalta, mutta ottaisi erikoistilannepaikan mielihyvin vastaan.

− Tottahan toki, jos kutsu siihen käy, niin hienoahan sitä olisi päästä pelaamaan. Koutsit sen päättävät − ehkä sen aika on jossain vaiheessa, jos pelaan viidellä viittä vastaan hyvää peliä.

Heiskasen ikätoveri Eeli Tolvanen tulee mukaan turnaukseen, kun hänen seurajoukkueensa Nashville Predators putosi NHL:n pudotuspeleistä.

− On hienoa, että hänkin liittyy mukaan ryhmään. Olemme pitäneet jonkin verran yhteyttä, mutta aivan viime aikoina en ole viitsinyt häiritä, kun hänellä on ollut pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle