Hart Trophy -voittaja Taylor Hall luottaa Devilsiin: "Emme ole enää yllättämässä muita joukkueita"

NHL / Haastattelu
Taylor Hall sanoo, että Connor McDavidin tylsyttäminen on avainasia voittoon lauantaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Hart Trophyn viime kaudella voittanut tähtihyökkääjä Taylor Hall johdattaa New Jersey Devilsin lauantaina pelattavaan kauden avausotteluun Edmonton Oilersia vastaan.

Kohtaamisessa valokeila asettuu luonnollisesti Oilers-supertähti Connor McDavidin ylle, mutta kamppailu on myös Hallin ja McDavidin − kahden edellisen Hart Trophy -voittajan − välinen kohtaaminen.

Osa Devils-pelaajista näkee kamppailun kahden maailman parhaan pelaajan kohtaamisena.

− Connor on ehdottomasti paras, enkä tiedä, olenko vielä hänen tasollaan, Hall tokaisi.

26-vuotias hyökkääjä korostaa kuitenkin sitä, että Devils haluaa taata ennen kaikkea hyvät lähtöasetelmat kauteen.

− Haluamme joukkueellemme loistavan lähdön, ja Connorin pimentäminen on keskeinen osa sitä.

Hall saa vierelleen sveitsiläishyökkääjä Nico Hischierin, jonka kanssa hän pelasi viime kaudella kaikista Devils-hyökkääjistä eniten. Kanadalainen näkee, että 19-vuotiaassa Hischierissä on kykyä tehdä suuria asioita.

− Hän on pelaaja, jolla on valtava potentiaali. Olen puhunut siitä kerran sitten viime vuoden. Hän kykeni nuorena keskushyökkääjänä täyttämään roolinsa ja pelaamaan kovia ketjuja vastaan, ei pelkästään hyökkäyspelillisesti vaan puolustuspelillisesti. Hän oli yksi parhaista keskushyökkääjistämme.

Viime kauden Hart Trophy -voittaja kertoo, että Hischierin kehityskäyrä voi johtaa aivan NHL:n absoluuttiselle huipulle.

− Tulee aika, jolloin hän on liigan kymmenen parhaan keskushyökkääjän joukossa. En tiedä, onko se seitsemän vuoden päästä vai muutaman vuoden päästä. Hänellä on siihen lahjakkuutta, taitotasoa ja kilpailukykyä.

− Olen onnekas, että saan pelata hänen kanssaan. Hän on keskeinen rakennuspala joukkuettamme, Hall sanoo.

Hall: Devils ei ole Oilers

Kanadalainen ei näe Devilsin tilanteessa samaa kuin Oilersissa, joka romahti viime vuonna sen jälkeen, kun oli selvittänyt tiensä pudotuspeleihin kymmenen kauden jälkeen.

− Olemme joukkueina erilaisessa tilanteessa. Luullakseni kaikki odottivat Oilersin ottavan seuraavan askeleen viime vuonna, ja meidän odotetaan tulevan nyt alas, Hall huomauttaa.

− Joukkueen sisällä meistä jokainen katsoo viime kautta ja sitä, miten pääsimme pudotuspeleihin ja miten pelasimme kauden loppumetreillä. Voimme olla sen pohjalta itsevarmoja, mutta emme ole enää yllättämässä muita joukkueita.

Hall mainitsee myös huomanneensa muiden joukkueiden suhtautumisen muuttuneen Devilsiä kohtaan.

− Meidän on oltava henkisesti valmiita pelaamaan parhaansa antavia joukkueita vastaan, hän korostaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle