Gavrikov odottaa kovaa taistelua lohkovoitosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Gavrikov uskoo Venäjän pääsevän finaaliin asti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
A-lohko tulee päätökseensä tiistaina kolmen ottelun päivän muodossa. Keskimmäisessä ottelussa lohkon ykkössijasta taistelevat Yhdysvallat ja Venäjä. Venäläispuolustaja Vladislav Gavrikov enteilee kamppailua viimeiseen sekuntiin asti.

Yhdysvallat on Vladislav Gavrikovin mielestä hyvä vastustaja lohkon loppuun, sillä panokset kovenevat tiistain jälkeen.

− Meillä on todella hyvät mahdollisuudet finaaliin asti. Tässä on kuitenkin vielä edessä puolivälierät ja välierät. Tämän jälkeen on edessä raskas ja vaikea polku.

Latvia-ottelun jälkeen Venäjä on pitänyt maalinsa puhtaana kolme ottelua putkeen. Yhdysvallat on kuitenkin eri luokan vastustaja verrattuna Slovakiaan, Tanskaan ja Latviaan.

− Heillä on joukkueessa paljon yksilötaitoa ja vahvaa viisikkopelaamista. Erikoistilannepelaamisessa täytyy olla myös varuillaan.

Gavrikov näkee joukkueensa otteissa parannettavaakin Yhdysvaltoja vastaan.

− Meillä pitää olla parempaa puolustamista, ja me tarvitsemme enemmän aggressiivisuutta, erityisesti hyökkäyksissä. Heitä vastaan ei saa jäädä arkailemaan, Gavrikov päätti.

Venäjä on Yhdysvaltoja lohkossa kaksi pistettä edellä. Säilyttääkseen lohkon kärkisijan Venäjän täytyy saada ottelusta vähintään kaksi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle