BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Göteborgissa avauskiekon pudottanut Martin Brodeur: "Nämä ovat niitä asioita, joita toivoisi, että olisi voinut tehdä"

NHL / Haastattelu
Martin Brodeur keräsi Göteborgissa huomiota osakseen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
New Jersey Devilsin maalivahtilegenda Martin Brodeur oli yksi Göteborgissa nähdyistä hahmoista. Ennen Devilsin ja Edmonton Oilersin välistä Global Series -ottelua hän kertoi toivovansa, että olisi saanut kokea urallaan saman.

Martin Brodeur palasi elokuussa New Jersey Devilsin organisaatioon liiketoiminnan kehityksen varatoimitusjohtajana. 46-vuotias maalivahtilegenda oli pudottamassa lauantaina pelatun Global Series -ottelun avauskiekkoa.

Ennen kamppailun alkua Brodeur kertoi, että NHL-ottelut Atlantin takaisella mantereella merkitsevät eurooppalaisille kannattajille paljon.

− He saavat nähdä tähtipelaajansa, jotka pelaavat NHL:ssä, tulevan tänne − supertähtien kuten Connor McDavidin ja Taylor Hallin.

Brodeur kertoi, että NHL pyrkinyt Euroopan-pelien muodossa tuomaan liigaansa aiempaa enemmän eurooppalaisten saataville.

− Tämä on markkina, joka on rajattu, mutta kun katsoo ympärilleen, näkee paljon eurooppalaisia pelipaidoissaan ja päähineissään.

− NHL on tehnyt tätä jonkin verran ja auttanut kasvattamaan peliä täälläpäin. Olemme olleet täällä viisi päivää ja on haastavaa olla peleistä ajan tasalla. Viikonloppupelien myötä ne ovat tulleet saataville täällä oleville ihmisille.

Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ei itse päässyt kokemaan Euroopassa pelattua NHL:n runkosarjaottelua varusteiden ja maskin takaa, mutta myöntää, että olisi ehdottomasti halunnut.

− Totta kai! Onnekseni olen pelannut maailmanmestaruuskilpailuissa ja olympialaisissa sekä toiminut Kanadan maajoukkueen GM:nä. Sitä kautta sain kokea sen, mistä jääkiekossa on kyse. Täällä on ehdottomasti erilainen tunnelma kuin Pohjois-Amerikassa.

− Nämä ovat niitä asioita, joita toivoisi, että olisi voinut tehdä, mutta siihen aikaan Devils ei matkustellut ulkomailla paljoakaan, Brodeur lisäsi.

Maalivahtilegenda kertoi, että joukkueet olivat jo tottuneet Euroopassa oloon ja että kamppailu toisella mantereella ei kallistanut vaakakuppia suuntaan tai toiseen.

− Pelaajat ovat olleet täällä Euroopassa tarpeeksi monta päivää tottuakseen aikaeroon. Tietysti täällä on erilainen ilmapiiri, mutta ajattelen, että molemmat joukkueet ovat samassa veneessä.

− Valmentajat joutuvat käsittelemään tiettyjä asioita ja pelaajia samalla tavalla, joten en näe, että kumpikaan saisi etua toiseen nähden – siitä tulee vain jääkiekko-ottelu.

Brodeur vertasi Euroopan-otteluita pudotuspeleihin huomioon otettavien asioiden suhteen.

− Totta kai, mukana tulee paljon häiriötekijöitä, kuten pudotuspelien aikaan. Perheet tulevat ja lapset siellä täällä vetävät jatkuvasti moneen suuntaan. Joukkueet ja organisaatiot ovat keskittyneitä ja varmistavat sen, että kun ottelu alkaa, pelaajat keskittyvät vain jääkiekon pelaamiseen.

Omaa nimeään kantavia pelipaitoja ex-huippumaalivahti kertoi nähneensä, muttei kuitenkaan paljon.

− Vain muutamia, Brodeur hymyili.

Kenny Daneykon pelipaitoja on ehdottomasti täällä enemmän, hän lisäsi hymähdellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle