Frederik Andersen ei peitellyt intoaan eikä itsevarmuuttaan: "Annoin joukkueelle mahdollisuuden voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksan tasoitusosuma jäi harmittamaan Tanskan maalivahti Andersenia.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Tanska nappasi MM-turnauksen jatkoa ajatellen tärkeän voiton avauspelistä Saksaa vastaan. Kisaisäntien maalia vartioi Toronto Maple Leafsissa palkkansa tienaava Frederik Andersen. Huippuvahti oli itsevarma puhuessaan omista otteistaan.

Tanska kaapi kotiturnauksensa avausvoiton kaatamalla Saksan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 3−2. Yksi voiton takuumiehistä oli hyvin esiintynyt maalivahti Frederik Andersen.

MM-kisakaupunki Herningistä kotoisin oleva 28-vuotias maalivahti piti avauspeliä syystäkin erittäin tärkeänä jatkon kannalta. Kovaa ääntä pitänyt yleisö sai myös kehut NHL-torjujalta.

− Oli hienoa voittaa tuollainen iso vastustaja, kuin Saksa on meille. Tulemme kamppailemaan samoista sijoista sarjataulukossa. Oli ihmeellistä pelata tässä hallissa. Katsomossa oli uskomaton tunnelma, ja toivon, että kannustus jatkuu tulevinakin päivinä samanlaisena.

Andersen tiesi oman arvonsa joukkueelle tämän illan voittopelissä, eikä hän epäröinyt sanoa sitä ääneen. Saksan toinen maali pääsi livahtamaan kuitenkin ohi räpylän.

− Pelasin ihan hyvin tänään. Pääsin lähelle kiekkoa Saksan toisessa maalissa,  mutta se pomppasi raudoista maaliin. Toisaalta otin myös muutaman tärkeän torjunnan, ja annoin joukkueelle mahdollisuuden voittaa, sanoi Andersen itsevarmana.

Andersenin seurajoukkue Toronto Maple Leafs putosi NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ja se ymmärrettävästi harmitti tanskalaisveskaria.

− Vähän ristiriitaiset tunnelmat sen jälkeen, kun päätin tulla joukkueeseen. Tässä on mukana paljon hienoja miehiä, ja meillä on hauskaa yhdessä. On kunnia edustaa omaa maataan, kun on mahdollisuus. 

» Lähetä palautetta toimitukselle