Filppula valmis vastaamaan odotuksiin - "Minulla on iso rooli joukkueessa"

LIIGA / Haastattelu
Ilari Filppulalta odotetaan paljon alkavalla kaudella.
Kuva © Timo Savela
Ilari Filppula lähtee tulevaan kauteen viime kauden vammoista toipuneena. Hyökkääjä on valmis ottamaan ison roolin tämän kauden TPS:n joukkueesta.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt TPS-kapteeni Ilari Filppula lähtee uuteen kauteen intoa puhkuen. Takana on pitkä, mutta hyvin sujunut kesä ja kaiken pitäisi olla kohdallaan.

- Hyvillä mietteillä lähdetään tulevaan kauteen. Itsellä ollut erittäin ehjä kesä ja joukkuekin näyttää valmiilta.

Turkulaiset ovat tehneet viime kausien aikana hyvää nousua ylöspäin. Viimeistään viime keväänä voitiin todeta, että TPS:n kunnia on palautettu ja seura on nyt niillä sijoilla minne se kuuluu.

Vaikka nousu kohti kärkeä on edennyt kausi kaudelta, mitalisijat ovat jääneet haaveeksi. Filppulan mukaan kehityskäyrä on kuitenkin ollut hyvä, ja joukkue on saanut tärkeää kokemusta kovista peleistä.

- Ollaan kuitenkin otettu kausi kaudelta aina askel eteenpäin, ja ei meidän päivittäisessä tekemisessä onneksi ole ollut mitään vikaa. Se oli jo viime kaudella korkealla tasolla. Keväällä tuli vain välierissä kokeneempi ja parempi joukkue vastaan.

- Meillä on nyt taas jätkät vuoden kokeneempia. Ehkä ensi keväänä meillä on sitten sen verran parempi mahdollisuus päästä finaaleihin, jos raivataan tie taas välieriin.

Tulevaan kauteen valmistavat ottelut ja CHL-ottelut ovat sujuneet vaihtelevasti. Filppula myöntääkin, että varsinkaan CHL:ssä pelatut ottelut eivät ole menneet tuloksellisesti niin hyvin kuin joukkueessa olisi toivottu.

- Pelillisesti ne pelit on ollut hyviä. Minun mielestäni ollaan pelattu paremmin kuin mitä tulokset näyttävät. Huonot hetket on vain ollut meille aivan liian kalliita.

Iso osa TPS:n peliä tulee olemaan myös itse Filppulan suoritukset. 36-vuotias hyökkääjä kuuluu joukkueensa kokeneeseen kaartiin, jolta odotetaan paljon niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Kokenut hyökkääjä tiedostaa odotukset myös itse ja on valmis vastaamaan näihin odotuksiin. Kehuja saavat myös joukkuekaverit.

- Minulla on iso rooli joukkueessa. Tulosvastuuta on niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Peliaika ja pelikaverit antavat minulle erinomaiset lähtökohdat siihen, että kausi voi onnistua ja tulosta tulla, Filppula kehaisee.

- Totta kai haluan myös auttaa kopissa johtamalla sekä auttaa nuoria pelaajia. Pelisuoritukset on kuitenkin se tärkein mittari. Onneksi meillä on paljon leveyttä, että ei yksin tarvitse vastuuta kantaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle