Fanien suosikki D'Amigo pitkästä aikaa Hakametsässä – "Ilves ei tehnyt minulle tarjousta"

LIIGA / Haastattelu
Jerry D'Amigo pelasi vahvasti Ilvestä vastaan, mutta jäi ottelussa pisteittä.
Kuva © Saana Hakala
Viime kaudella Ilveksessä ihastuttanut Jerry D'Amigo toivotettiin tyylikkäästi tervetulleeksi Tampereelle. D'Amigo kertoi ottelun jälkeen, että olisi jatkanut Ilveksessä mielellään, mutta sopimustarjousta ei tullut.

Kesken viime kauden Ilvekseen tullut Jerry D'Amigo pelasi perjantaina ensimmäistä kertaa entistä seuraansa vastaan. Ensimmäisessä erässä valotaululla näytettiin video D'Amigon parhaista paloista viime kaudella. Samalla Ilves toivotti hyökkääjän tervetulleeksi takaisin Liigaan.

− Video oli hieno! Tykkäsin pelata täällä viime kaudella. Meillä oli hyvä meininki pudotuspeleissä ja joukkuekaverit olivat tosi mukavia minulle. Myös Tampere on upea. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Toivoin, että olisin voinut olla täällä pidempään, mutta ura menee niin, että pitää mennä eri joukkueisiin ja liigoihin, D'Amigo sanoi ottelun jälkeen.

D'Amigo yritti hakea sopimusta Pohjois-Amerikasta alkukauden, mutta jäi lopulta ilman joukkuetta. Hyökkääjä odotti tämän jälkeen tarjousta muualta, ja lopulta KalPalta halusi hänet. Ilveksestä ei otettu yhteyttä.

− KalPa tarvitsi pelaajan ja minä vain istuin kotona odottamassa töitä. En halunnut olla enää pelaamatta, joten tartuin mahdollisuuteen. Ilves ei ollut mukana neuvotteluissa. Heiltä ei tullut mitään tarjousta. 

Amerikkalaishyökkääjä liittyi KalPan joukkueeseen pari viikkoa sitten. D'Amigo kertoo, että yrittää edelleen päästä yli aikaerorasituksesta. Myös tottuminen KalPan pelityyliin ottaa aikansa. D'Amigo kuitenkin tietää viime kauden kokemuksista, että pelikuntoon pääsemisessä menee aikaa, joten tämän suhteen on turha huolehtia.

Vaikka KalPan alkukausi on ollut vaikea, D'Amigo on kuitenkin viihtynyt joukkueessa ja pitää Sami Kapasen tyylistä valmentaa.

− Hänen valmennustyylinsä sopii hyvin minulle. Täällä saa pelata nopeasti ja lujaa. Hän auttaa minua, kun teen jotain väärin.

Vierastappioille jatkoa Hakametsässä

KalPa sai siipeensä yhdeksännen kerran putkeen vieraissa ottelussa Ilvestä vastaan. D'Amigo vihaa omien sanojensa mukaan häviämistä, joten tilanne ei tunnu hyökkääjästä hyvältä. D'Amigo kuitenkin uskoo, että kelkka kääntyy vielä. Tappiot kuuluvat pitkään kauteen. Tosin tappioputket eivät yleensä ole yhtä pitkiä kuin KalPalla nyt.

− Yhdeksän vierastappiota putkeen ei ole normaalia.

− Yhdeksän vierastappiota putkeen ei ole normaalia. Meidän täytyy tehdä töitä tämän asian eteen. Kausi on pitkä ja vaikeita hetkiä tulee. Silloin täytyy vain ammentaa hyvistä hetkistä voimaa.

Tappioista huolimatta ilmapiiri pukukopissa on pysynyt hyvänä. D'Amigo näkeekin sen olevan yksi avain parempaan peliin.

Hyökkääjän mukaan Hakametsässä ongelmana oli, ettei KalPa pelannut koko 60:tä minuuttia omaa peliään. Hän kuitenkin näki hyviä elementtejä ottelun lopussa.

− Peli ei päättynyt niin kuin olisimme halunneet. Nämä tappiot täytyy kääntää nyt voitoiksi. Joka päivä ja joka pelissä täytyy olla parempi.

KalPalla on mahdollisuus palata voittojen tielle huomenna kotikaukalossaan, kun joukkue saa vastaansa Jukurit Mikkelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle