Ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Luoto: ”Meininki on ihan uniikkia Tapparassa”

LIIGA / Haastattelu
Luotoa onniteltiin perjantaina uran ensimmäisestä liigamaalista.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigaan saatiin perjantaina uusi maalintekijä, kun vasta 19-vuotias Joona Luoto viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin.

Tapparan kolmessa edellisessä kotiottelussa pelaamaan päässyt 19-vuotias Joona Luoto oli syystäkin innoissaan perjantaina pelatun Tappara-Saipa –ottelun jälkeen. Lupaavia otteita pelaamissaan otteluissa esittänyt Luoto viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin vahvan yksilösuorituksen päätteeksi.

- Pakkohan se on sanoa, että hyvältä tuntuu. Ensimmäinen on aina ensimmäinen. Tästä on hyvä jatkaa, Luoto riemuitsi.

Luodon maali oli tärkeässä roolissa Tapparan yhden maalin voittoon päättyneessä ottelussa. Nuori hyökkääjä osasikin arvostaa joukkueensa taisteluvoittoa.

- Joukkueena taisteltiin hyvin lukuun ottamatta noita jäähyjä, jotka tulivat tuossa viimeisillä minuuteilla. Voitto on kuitenkin aina voitto ja kolme pistettä on hieno homma.

Luoto vaikutti nauttivan täysin rinnoin pelaamisesta Tapparan liigajoukkueen riveissä.

-Tämä meininki on ihan uniikkia täällä Tapparassa. Täällä kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tsemppaavat toisiaan. Tämä on ihan uskomaton paikka tehdä hommia. Kaikki ovat hyviä äijiä ja hommat toimivat sekä kentällä että sen ulkopuolella, Lekissä 18-ottelua tällä kaudella pelannut Luoto totesi.

Tapparan menestyksen salaisuudeksi Luoto nimeää joukkueen periksiantamattomuuden.

- Periksiantamattomuus on se isoin sana. Ollaan oltu tässä muutamassa pelissä tappiolla ensimmäisen erän jälkeen, mutta olemme silti pystyneet taistelemaan ja raapimaan ne voitot sieltä. Paljon on tullut voittoja ja täytyy koputtaa puuta, että niitä tulisi jatkossakin. Jos tätä peliä jatketaan, niin se ei tule olemaan mikään ongelma meille.

Luodon loppukauden tavoitteena on totta kai vakiinnuttaa paikka Tapparan liigamiehistössä.

- Taistelu pelipaikoista on kovaa, mutta yritän tehdä päivästä toiseen parhaani. Tulos ja palkinto tulevat sitten aina jossakin vaiheessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle