JUK - PEL
HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

Emil Larmi nollapelistään: "Huipputorjunnoilla paikataan joskus omia virheitä"

LIIGA / Haastattelu
Larmin mukaan kolme pistettä menee nollapelin edelle.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n kauden alku on ollut tunteiden vuoristorataa niin joukkueelle, kuin sen kannattajillekin. Kolme pistettä Emil Larmin nollapelillä Ilvestä vastaan kertoo kuitenkin asioiden loksahtavan koko ajan paremmin kohdalleen.

Larmi sai upeasta pelistään paljon kiitoksia ottelun jälkeen valmentajien haastatteluissa, mutta ne eivät olleet vielä tavoittaneet maalivahtia.

− Katsoin ottelun jälkeen tulostaululle, että voitimme ottelun, Larmi naureskeli.

− Tämä oli iso voitto meille, kun kauden alku on ollut tuloksellisesti aika hankala. Mahtavaa saada kotiyleisön edessä ne ensimmäiset kolme pistettä. Ottelussa oli paljon tasaisia kamppailuja ja paikkoja tuli tasaisesti molempiin kenttäpäätyihin.

Joukkueen viimeistelyssä on ollut ongelmia kauden alussa. Palikat alkavat kuitenkin vähitellen loksahdella kohdilleen.

− Ylivoimapeli on omaankin silmään näyttänyt vähän nihkeältä. Olemme kuitenkin käyneet sitä läpi ja maalivahdin näkökulmastakin se on alkanut toimia paremmin.

− Siellä on sitä hommaa hoitamassa kuitenkin muut ammattilaiset, jotka osaavat hoitaa sen paremmin kuin minä. Luottoa löytyy tottakai joukkueeseen.

− Olen koittanut keskittyä peleihin enemmän oman suorittamisen kautta ja se on ollut nyt ihan tasaisella tasolla. Pidetään se siinä, niin tulee oma ruutu täytettyä.

Larmi on saanut hyvin apuja edessä pelaavilta kentällisiltä. Maalivahti joutuu kuitenkin venymään joskus myös omien heikompien ratkaisuiden takia. Ottelussa otettuihin "gamesavereihin" Larmilta löytyi myös omat näkemyksensä.

− Kyllä peli nyt on tuntunut helpommalta, kuin esimerkiksi viime kaudella. Ei ole tarvinnut venyä niin erikoisiin tilanteisiin kuin aikaisemmin. Toki oma pelikin on mennyt parempaan suuntaan, joten sitä kauttakin torjuntatyö on helpottunut.

− Tänään joutui pari kertaa venymään, mutta ne johtui osittain myös omista virheistä. Parempi olisi, ettei ikinä tarvitsisi venyä niihin ihan parhaimpiin huipputorjuntoihin. Silloin on hoidettu homma kokonaisuudessaan hyvin.

Kenellekään ei tule yllätyksenä, että nollapeli maistuu maalivahdille. Se ei ole kuitenkaan ainoa tarkoitus.

− Nyt oli isoin juttu tuo kolmen pisteen voitto. Tai siis voitto ylipäätään. Sen jälkeen nollapeli on vaan bonusta päälle. Pelasimme hienosti puolustuksen kautta ja kiekkoja syötiin ahkerasti.

− Voittoon vaadittiin kuitenkin kaikkien panos, Larmi toteaa hymyillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle