D'Amigo syötteli Tapparan nurin − "Olen vasta matkalla kohti parasta tasoani"

LIIGA / Haastattelu
D'Amigo oli Ilveksen kaikissa maaleissa mukana.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Jerry D'Amigo on päässyt kangertelevan alun jälkeen hyvin Liigan pelirytmiin kiinni, ja yhdysvaltalainen on tällä hetkellä Ilveksen tehokkaimpia pelaajia. Tapparaa vastaan syntyi tehot 0+3.

Ilves katkaisi Tapparan ennätyksiä hipovan voittoputken iskemällä taululle 3−1-voittolukemat. Yhdysvaltalailaituri Jerry D'Amigo syötti kaikki tupsukorvien osumat.

Edellisestä Hakametsässä otetusta voitosta on vierähtänyt jo melkoinen tovi, eikä varsinaista kotivoittoa tullut vieläkään Tapparan ollessa isäntäjoukkueena. D'Amigo piti voittoa paikallisvastustajasta suuressa arvossa.

− Tämä oli iso voitto meille, etenkin noin hyvästä joukkueesta kuin Tappara. Tämä tekee hyvää itseluottamuksellemme.

Vaikka Ilves katkaisi rakkaan vihollisensa pitkän voittoputken, ei keltavihreiden kopissa ilakoitu tavallista voittoa enempää.

− Tietenkin tämä on vain tavallinen voitto meidän sarakkeeseemme, D'Amigo selvitti.

D'Amigo on ollut pisteiden valossa Ilveksen tehokkaimpia hyökkääjiä. Kokenut pelimies pysyi kuitenkin ankarana itselleen.

− Pisteiden teko auttaa minua parantamaan peliäni, mutta olen silti vielä matkalla kohti parasta tasoani. 

Ilves-maalilla torjunut Antti Lehtonen venyi illan aikana useisiin huippupelastuksiin. Lehtonen saikin muun joukkueen ohella D'Amigon kehut.

− Meidän maalivahtimme oli tänään mahtava. Hän oli viimeinen lukkomme ja paras pelaajamme. Myös koko joukkue taisteli hienosti, ja blokkasi laukauksia. Joukkuepeli on yksilöiden onnistumisia tärkeämpi asia.

Ilvekseltä on tällä hetkellä useampikin pelaaja loukkaantumisen takia sivussa. D'Amigo kertoi, että joukkueen sisällä tilanne tiedostetaan, ja siitä ammennetaan voimaa.

− Tietenkin loukkaantumiset tuntuvat pahalta, mutta silti on pelattava − ja yritettävä voittaa, oli kentällä ketä tahansa. Meidän pelaajamme pelaavat mitä tahansa roolia joukkueen voiton eteen.

Muun muassa Valtteri Ilomäki pelasi hyökkääjänä Tapparaa vastaan, vaikka nuori mies on totuttu näkemään puolustajana. Yhdysvaltalainen ei itseään laittaisi ihan ensimmäisten joukossa peräpään luudaksi.

− Itse menisin puolustajaksi korkeintaan viimeisenä vaihtoehtona, naurahti D'Amigo lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle