Connor McDavid ennakoi Suomi-ottelua: "Meidän on puolustettava tiiviisti ja pidettävä suomalaiset pois maalipaikoilta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor McDavid oli aamujäiden jälkeen median tentattavana.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueen yksi tärkeimmistä hyökkääjistä Connor McDavid tiedostaa Leijonien vahvuudet, mutta uskoo oman joukkueensa mahdollisuuksiin.

Vuoden 2015 NHL:n ykkösvaraus Connor McDavid pelaa World Cupissa Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueessa. Nuori hyökkääjä arvostaa saamaansa mahdollisuutta pelata maailman parhaiden pelaajien turnauksessa.

− Useimmilla meistä, ehkä kellään, ei olisi ollut mahdollisuutta osallistua World Cupiin, jos nuorten pohjoisamerikkalaisten joukkuetta ei olisi. Olemme saaneet hienon mahdollisuuden, joka meidän on hyödynnettävä.

McDavidin kanssa samassa ketjussa pelaavat viimeisin NHL:n ykkösvaraus Auston Matthews ja Winnipeg Jetsin kärkihyökkääjä Mark Scheifele. McDavid suhtautuu varautuneen luottavaisesti ketjunsa kemioihin.

− Yhteisen kemian oppii vain jäällä ja pelitilanteissa. Olemme harjoitelleet yhdessä, mutta vasta ottelussa näkee, kuinka pelimme toimii.

World Cupin toinen yhdistelmäjoukkue Eurooppa yllätti avausottelussa Yhdysvallat. Nuori hyökkääjä ei mieti muiden otteita, vaan keskittyy avausotteluun Suomea vastaan.

Meillä on hyvä joukkue ja loistavia pelaajia. Hyvänä iltana voimme voittaa kenet tahansa.

− En usko, että Yhdysvallat aliarvioi Euroopan joukkuetta tai pelasi löysästi. Huipputurnauksessa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

− Suomella on tarkka pelisysteemi ja he puolustavat viisikkona vahvasti. Meidän täytyy löytää keinot ohittaa keskialueen puolustus, mutta meidän on myös itse puolustettava tiiviisti ja pidettävä suomalaiset pois maalipaikoilta.

Altavastaajan asetelmasta huolimatta McDavid uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

− Jokaisella turnaukseen osallistuvalla joukkueella on mahdollisuus voittaa. Meillä on hyvä joukkue ja loistavia pelaajia. Hyvänä iltana voimme voittaa kenet tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle