Camilo Miettinen - tunteiden vuoristoradan läpi

LIIGA / Haastattelu
Miettinen puki perjantaina päälle ensi kertaan TPS-logolla varustetun mustavalkopaidan.
Kuva © Matti Korpi
Espoon mies viimeisen päälle. Siellä se afro päässä on pyörinyt muutamia pelejä lukuun ottamatta koko alku-uransa aikana. TPS:ään siirtyneelle Camilo Miettiselle viimeiset päivät ovat olleet ison muutoksen aikaa. Uuden alku herättää kuitenkin kovasti innostuneisuutta.

26-vuotias laitahyökkääjä Camilo Miettinen murtautui vakituisemmin Bluesin edustusjoukkueen kokoonpanoon kaudella 2007–2008. Siitä lähtien muutamia lainakeikkoja lukuun ottamatta kolumbialaista taustaakin omaava laituri on tehnyt temppujaan ja ihastuttanut espoolaisyleisöä Bluesin paita päällä.

Kaikki kuitenkin muuttui torstaina 10. tammikuuta. Espoo vaihtui Turkuun ja TPS:ään.

– Tunnetilat tässä viimeisen 24 tunnin aikana ovat vaihdelleet ääripäästä ääripäähän. Torstaina oli aika vaikea päivä. Varsinkin silloin illalla, kun Blues-fanit olivat laittaneet liikuttavia kiitoksia sosiaalisen median puolelle. Ne osoittavat sen, että jotain on tehnyt oikein Espoossa, Miettinen kertasi tunteiden vuoristorataa perjantain Jokerit-ottelun tauottua.

– Pelipäivänä ne asiat piti unohtaa ja sitten pelattiin mustavalkoisille. Olen nyt todella iloinen ja tyytyväinen siitä, että olen päässyt tänne. Joukkueessa on hieno meininki ja jätkät ottivat kivasti vastaan. Toivottavasti turkulaiset fanitkin ottavat hyvin vastaan, vaikka ei tuota afroa olekaan päässä nyt, laituri hymähti.

Peilin kautta vastuuseen

Miettisellä alkukausi Espoossa on mennyt vaikeissa merkeissä henkilökohtaisella tasolla. Tehoja ei tullut odotetusti ja itseluottamus on ollut jotain muuta kuin paras mahdollinen.

Vanha sanonta "vaihtelu virkistää" toimii kuitenkin kirjaimellisesti.

– Siitähän ei pääse mihinkään, että peiliin katsomisen paikka tässä on sen suhteen, että miksi on ylipäätänsä lähtenyt tänne. Minullekin annettiin aika monen vuoden ajan näyttöpaikkoja Espoossa läpimurron suhteen.

– Tämä on kuitenkin kiva vaihtoehto ja teen kyllä kaikkeni sen eteen, että oma peli paranee kokonaisvaltaisesti ja että saisin sitä kautta otettua seuraavan harppauksen eteenpäin pelaajana.

Vastuuta oli heti tarjolla rutkasti perjantain ottelussa Jokereita vastaan. Siitä Miettinen on kiitollinen ja ylpeä.

– Nautin siitä, että saan vastuuta. Totta kai pitää myös vastata huutoon. Ei voi kuitenkaan asettaa liian kovia odotuksia itselle, kun kaikki varmasti tietävät, että suhteellisen vaikea kausi on ollut tähän mennessä itsellä. Ei se muutos pelien ratkojaksi tule yhdessä tai kahdessa pelissä tai sormia napsauttamalla, vaan se on pidemmän ajan juttu. Uskon, että hyvä työnteko tuossa kantaa vielä hedelmää.

– Täällä on pirun hyvä valmennustiimi koossa. Tykkään tästä todella paljon, Miettinen jatkoi innostuneena.

Hyvällä alulla liikkeelle

Turkulaisjoukkueeseen liittyminen tapahtui nopealla aikataululla.

– Nyt pelipäivän aamulla olin ensimmäistä kertaa joukkueen mukana jäällä. Aika paljon kyllä jännitti ennen matsia.

Miettisen ja TPS:n kannalta Jokerit-ottelu ei tuottanut kuin yhden pisteen, kun Jokerit oli voittomaalikilpailun jälkeen parempi lukemin 3-2. Esityksessä oli kuitenkin paljon potentiaalia.

– Harmittaa tietysti, että hävisimme. Kaveri oli ylivoimalla aika hyvä, kun taas me emme. Meillä oli hyvä maalivahti, joka antoi mahdollisuuden voittaa. Oli paikkoja kyllä voittamista varten, mutta nyt kävi näin.

Miettinen kellotti peliaikaa reilut 17 minuuttia päästen välillä kokeilemaan myös ylivoimaa. Muutenkin 26-vuotias laituri oli näkyvästi valokeilassa.

– Oli omasta mielestä tosi nastaa. Mietin tuossa, että en ole ollut varmaan koko kauden aikana noin paljon kiekoissa kuin nyt. Se oli ihan kiva juttu.

– Mukavat laiturit löytyivät myös. [Marko] Virtalan ja [Jarkko] Hattusen kanssa on kiva pelata, kun ovat vähän samantyylisiä kavereita kuin minä. Kiekko vaihtaa omistajaa ja saadaan vastustajan päädyssä pientä hämmennystä aikaiseksi. Tulosta kun saadaan vielä aikaiseksi, sillä pitäisi kiekkoa saada kyllä reppuun.

Miettisen ja TPS:n taival jatkuu nopeasti, kun lauantaina joukkueella edessä on vierasottelu Porissa.

– Tästä on hyvä jatkaa ja se seuraava peli tulee kyllä nopeasti eteen. Aika samoista sijoista taistellaan Ässien kanssa, joten sieltä on hyvä mahdollisuus ottaa tärkeät kolme pistettä mukaan, Miettinen näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle