Bluesin kaataja Bros

LIIGA / Haastattelu
Kärppien tshekkisentteri Michal Bros on löytänyt oivan pudotuspelivireen. Välieräsarjassa Bluesia vastaan hän paukutti kolmessa pelissä tehot 4+1 ja oli täten erittäin tärkeä mies Kärppien finaalipaikan takana.

Kolmannen välieräkamppailun ratkaissut osuma oli hieno osoitus Brosin iskukyvystä. Oikeaa laitaa noussut sentteri viritti tykkinsä ja paukautti komean laukauksen vasempaan yläkulmaan.

Ylänurkkalaukaus ei ollut sattumaa, sillä Kärppien riveissä oli tiedostettu Bluesin maalivahti Bernd Brücklerin heikot kohdat.

- Tarkoituksena oli ampua ylös, sillä Brückler menee paljon jäihin. Laukaus meni maaliin olkapään yli, Bros hymyili.

Vaikka tehot kertovat karua kieltään sentterin vireestä, ei hän halua ottaa teoistaan kaikkea kunniaa.

- Onnen tähdet ovat olleet kohdallaan. Olen ollut oikealla paikalla oikeaan aikaan. Se vaatii koko ketjun hyvää peliä, mies virkkoi.

Kolmas välierä oli tiukkaa vääntämistä, eikä kamppailusta puuttunut myöskään dramatiikkaa. Varsinaisen peliajan lopussa syntyneet osumat heilauttelivat pelaajien tuntemuksia varsin voimakkaasti.

- Odotimme heiltä 110 prosentin asennetta heti alussa. Maali kolme minuuttia ennen loppua oli shokki, mutta osoitimme olevamme vahvoja. Puolet tasoitusmaalista oli onnea ja toinen puoli henkistä vahvuutta ja joukkueen kovuutta.

- Tasoitusmaalissa henkisen vahvuuden tilanne kääntyy. Johdossa ollut joukkue menettää etua ja tasoihin tullut saa sitä lisää. Toisen maalin jälkeen kaikki uskoivat voittoon, Bros kertoi.

Tukalasta tilanteesta nouseminen nostaa joukkueen henkeä ja jatkossa siitä voi ammentaa lisää voimaa.

- Aloitimme hitaasti, mutta pääsimme mukaan toisessa erässä. Olen iloinen, että pääsimme tasoihin ja ottamaan sen isoimman askeleen finaaleihin. Näytimme että olemme hyvä joukkue täynnä taistelijoita, tshekki iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle