TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

Berger: "Viime kauden lyhyestä visiitistä apua tällä kaudella"

LIIGA / Haastattelu
Berger nähdään alkavalla kaudella KooKoon väreissä.
Kuva © Topi Lainio
Tällä erää neljättä kautta Liigassa aloittava KooKoo ei ole vielä onnistunut pääsemään pudotuspeleihin. Tuleva kausi tarjoaa uuden mahdollisuuden, ja joukkueessa onkin tukku uusia pelaajia. Yksi näistä on TPS:stä siirtynyt Martin Berger, joka käväisi Kouvolassa jo viime kaudella.

Viime kaudella Martin Berger pelasi pääosin TPS:ssä, mutta mukaan mahtui myös kaksi lainapestiä. Marraskuussa Berger pelasi kolme ottelua Sportissa ja helmikuussa kolme ottelua KooKoossa. Kesän aikana Berger siirtyi vakituisesti Kouvolaan ja KooKoon riveihin.

− Totta kai oli helpompi tulla, kun tunsi äijiä ja kaupungin, Berger näkee viime kauden pestiä etuna uutta kautta ajatellen.

Pelaajistossa on paljon tuttuja jo viime kaudelta ja myös valmennuksessa on samoja nimiä, kun Tuomas Tuokkola jatkaa päävalmentajana sekä Lovro Bajc hänen apunaan. Toisen apuvalmentajan pestin otti viime kaudella KeuPa HT:n Mestis-mestariksi luotsannut Mikko Heiskanen.

− "Pönö" on hyvä lisä valmennukseen, Berger arvioi.

Kaikkiaan Berger näkee siirron tärkeänä askeleena uran kannalta. 22-vuotiaalle pelaajalle isompi vastuu on tärkeää tässä vaiheessa uraa.

− Kiva päästä jatkamaan uraa Kouvolassa ja kehittymään pelaajana.

KooKoon puolustuksessa huomio keskittyy joukkueen ikärakenteeseen. Kun Henrik Forsberg ei pysty pelaamaan, iäkkäin suomalainen puolustaja on 22-vuotias Kalle Valtola. Kolme ulkomaalaista menevät hänen edelleen.

− Nuori puolustushan se on, mutta kyllä me pystymme haastamaan kenet tahansa. Varsinkin Eddie [Ed Wittchow] on todella hyvä pakki.

KooKoo aloitti harjoitusottelut verratain myöhään, vasta Imatran turnauksessa, kun osa joukkueista oli ollut jäällä Pitsiturnauksessa jo kaksi viikkoa aiemmin.

− Olisihan se voinut olla kiva päästä kokeilemaan pelaamista heti, mutta nyt suurimmat jännitykset ovat takana päin.

KooKoo ei ole vielä päässyt pudotuspeleihin. Vielä tässä vaiheessa joukkueessa ei ole asetettu sen suhteen tavoitetta.

− Mitään tavoitetta ei ole vielä lyöty, se tehdään lähiviikkoina. Varsinaista päämäärää ei ole, mutta peli peliltä pyritään taistelemaan ja nappaamaan voittoja.

Mikä on sitten KooKoon paras ase tulevaan kauteen Bergerin mukaan?

− Suoraviivaisuus ja luistelu. Yksinkertaisuudella hyvää tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle