Ben Blood positiivisuuden ja huumorin lähettiläänä

LIIGA / Haastattelu
Bloodilla on viime peleissään ollut syytä hymyyn.
Jäähypörssin johtamisen lisäksi Ässien Ben Bloodilla on muitakin taitoja. Lyöntilaukaus painui KooKoon verkkoon ja vloggaaminenkin sujuu, vaikka sitä osaamista vielä hiotaan.

Ässien ja yhdysvaltalaispuolustajan yhdistelmä on ennenkin tarkoittanut kelpo sijoitusta Liigan jäähytilastossa. Patapaidoilla on yhden kauden ennätyksen suhteen todennäköisesti kaksoisjohto, sillä Matt Nickersonin 236 rangaistusminuuttia ehtii mainiosti vielä murenemaan Ben Bloodin käsittelyssä.

Bloodilla on tällä hetkellä kerättynä 193 minuuttia, vaikka tahti on viime aikoina hiipunut. Itse asiassa kurinpidon kumoaman jalkapyyhkäisytuomion jälkeen 29 vuotta maaliskuussa täyttävä puolustaja on saanut vain neljä kaksiminuuttista sekä yhden pelirangaistuksen nyrkkitappelusta.

Tämä siis edellisen kymmenen pelin aikana.

Kentällä joskus nähty kovaotteisuus ei välity sen ulkopuolelle, ja Bloodin otteista tämä puoli on helpommin nähtävissä kuin niin sanottu kolikon kääntöpuoli. Itse asiassa kentällä yksi silmiinpistävä ominaisuus on se, että lähes jokaisen Ässien päätyyn tehdyn maalin jälkeen juuri Blood on ensimmäisenä tsemppaamassa oman joukkueensa veskaria. Oli maali helpommin tai vaikeammin torjuttavissa.

− Minä rakastan näitä kavereita, ja hekin rakastavat minua. Tuemme toisiamme, kiittelee Blood.

Harva jääkiekkoilija muistaa yhtä usein mainita rakastavansa kollegoitaan, sillä Bloodin kohdalla tämä ei rajoitu vain omaan joukkueeseen. Liigassa pelaa joitakin yhdysvaltalaiselle ennestään tuttuja hyviä ystäviä.

Yhteinen arki joukkueen pukukopissa on muutoksista huolimatta kestänyt myös ehkäpä kauden vaikeimman vaiheen. Alkuvuonna 2018 Ässät valahti kuluvan sesongin tähän asti pisimpään tappioputkeensa, eikä kaikissa peleissä ollut edes kovin lähellä voiton mahdollisuutta.

− Kukaan ei pidä häviämisestä, mutta mielestäni saimme pidettyä hyvin päämme pystyssä. Tiesimme koko ajan kykymme ja potentiaalimme. HIFK-ottelussa pääsimme jo tärkeän pisteen makuun, nyt onnistuimme voittamaan.

− Pelin alku oli vaikea, mutta taistelimme tällä kerralla jäähytkin pois. Paikoissamme olimme tehokkaita, itsekin pääsin Jesperi Kotkaniemen ansiosta paikkaan, josta toivoin jo osuvani maaliin, analysoi Blood juuri päättynyttä KooKoo-ottelua.

Irtiotto pukukoppielämästä

Bloodin kaikkiaan jo kolmas Liiga-kausi sujuu luonnollisesti tiiviisti jäähallin maisemissa. Niiden ulkopuolella yhdysvaltalaispakilla on keinonsa välittää hyväntuulisuutta ihmisten tietoisuuteen.

Vloggaamisharrastus on saanut hyvän vastaanoton.

− Pelaajista aika harvat edes tietävät tästä vlogistani, joku joskus kuittaa, että onpa kiva juttu. Haluan sillä välittää positiivisuutta ja pitää hauskaa, nähdä maailmaa huumorin kautta.

− Kuvaustekniikasta minulla on vielä opittavaa, hymähtää Blood.

Videoiden suunnittelu ja toteutus on ässäpakille sopiva keino päästä vähän erilleen muusta arjesta. Tällä kerralla vain välttämättä ei jää aikaa seuraavalle vlogille, vaikka Philip McRae jo on ikään kuin kuvaavinaan Bloodin haastattelua.

− Nyt saamme nauttia tästä, mutta jo perjantaina työt jatkuvat, sillä seuraavastakin pelistä tulee erittäin kova, tiedostaa Blood.

» Lähetä palautetta toimitukselle