Bandyliigan kautta paluu lätkäkaukaloon - Teemu Ramstedt aikoo ottaa Lukon hartioilleen

LIIGA / Haastattelu
Teemu Ramstedt palasi reilun vuoden tauon jälkeen kotimaan halleihin
Kuva © Saana Hakala
Teemu Ramstedtin kausi KHL:ssä jäi kahden ottelun mittaiseksi. Alkusyksystä lähtien pelaamatta ollut sentteri teki paluun kotimaan kaukaloihin Lukon väreissä. Lauantain Tappara-pelissä kolmannen ottelunsa liigajäillä pelannut Ramstedt on päässyt heti hyvään vauhtiin.

Kulunut viikko sujui raumalaisilta mollivoittoisesti, kun kolmesta pelistä mukaan tarttui ainoastaan kaksi sarjapistettä. Teemu Ramstedtin mukaan on ollut mukava pelata pitkästä aikaa, vaikka tulokset ovat olleet heikkoja.

− Vaikea viikko meille, totesi Ramstedt.

Ramstedt istutettiin heti Lukon ykkösnyrkkiin kahden liigakonkarin Janne Keräsen ja Toni Koiviston väliin. Peliaikaa Ramstedtille on kertynyt yli 20 minuuttia jokaisessa ottelussa.

− Hyvin olen saanut vastuuta ja olen päässyt nopeasti peliin mukaan. Se on henkilökohtaisesti tärkeää. Tästä on hyvä lähteä parantamaan, kertoi Ramstedt.

Edellä mainittujen lisäksi Lukossa vilisee kokeneita pelimiehiä Janne Niskalan ja Jyri Marttisen johdolla. Ramstedtin mielestä on tärkeää, että vanha kaarti auttaa nuorempia pelaajia.

− Oman esimerkin näyttäminen on tärkeää. Pitää tehdä se päivittäinen työ omalta osalta niin hyvin kuin mahdollista, Ramstedt mietti esikuvana olemisesta.

− Nuorille pitää antaa tukea ja kannustaa heitä. Sitä itsekin toivoin kokeneilta pelaajilta ollessani se juniori.

Esimerkkinä olemisen lisäksi Ramstedt kokee, että hänen pitää pystyä kauden edetessä johtamaan koko joukkuetta.

− Minun pitää pystyä pelaamaan kokonaisvaltaisesti hyvin ja ennen kaikkea tuoda tehoja joukkueelle. Se on roolini, pohti Ramstedt.

"Oman esimerkin näyttäminen on tärkeää"

Ramstedt merkkautti kahdessa edellisessä ottelussa syöttöpisteen per peli, mutta Hakametsässä tehot jäivät puuttumaan. Tappara voitti Lukon lopulta 4−2 tiukan taistelun jälkeen.

− Ensimmäinen erä oli meiltä huono ja Tappara pääsi iskemään ylivoimalla kahdesti. Kokonaisuudessaan Tappara oli hieman parempi kaikilla osa-alueilla tänään, analysoi Ramstedt.

Edellisen kerran Ramstedt nähtiin Hakametsän jäällä HIFKn paidassa kevään 2016 finaalisarjassa. Hän ei nähnyt suuria eroja tämän päivän Tapparan ja silloisen Tapparan välillä.

− Samanlainen sabluuna heidän pelissään on edelleen. Tähän peliin peilaten mitään mullistavaa ei ole tapahtunut, Ramstedt tuumasi.

"Molemmissa mennään luistimilla"

Ennen jääkiekon pariin paluutaan Ramstedt teki syrjähypyn jääpallon puolelle ja pelasi kaksi ottelua HIFKn riveissä bandyliigassa. C-junioreihin asti myös jääpalloa pelannut Ramstedt kertoi peleissä olevan yllättävän paljon eroavaisuuksia.

− Molemmissa mennään luistimilla, totesi Ramstedt lajien yhteneväisyydestä.

Jääkiekkoluistimilla jääpallokentällä viilettänyt Ramstedt onnistui tekemään myös yhden maalin. Hän kertoi kuitenkin, että vaatisi paljon opiskelua lajista, mikäli jääpallossa todella haluaisi pärjätä.

− Siinä on niin paljon taktisia nyansseja, se on hyvin erilainen peli kuin jääkiekko. Pystyin kuitenkin pelaamaan siellä ja kaiken kaikkiaan oli hieno kokemus, päätti Ramstedt fiilistelynsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle