Bäckström kohtasi HIFK:n heti Tappara-debyytissään: "Onneksi itsellä on jonkun verran näitä pelejä"

LIIGA / Haastattelu
Bäckström marssi ensimmäistä kertaa kiekko-otteluun Tappara-paidassa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Niklas Bäckström nollasi kotiseuransa HIFK:n Tampere Cupin toisen päivän ottelussa. Viime kaudella kokenut vahti joutui tuuliajolle helsinkiläisjoukkueessa, ja sai nyt näytönpaikan moninkertaisen Liiga-finalistin riveissä.

Tapparaan kiekkomaailmaa kuohuttavalla siirrolla tullut kokenut maalivahti Niklas Bäckström koppasi kotiseurastaan HIFK:sta maistuvan voiton, kun tamperelaiset voittivat 4−0. Liikaa Bäckström ei kuitenkaan kohtaamista pohtinut.

− Joukkueessa jokainen löytää ne henkilökohtaiset asiat, jotka pelissä pitää tehdä. Joukkueena saadaan peli kasaan Jokainen harjoitus on tärkeä, sillä edessä on vielä paljon työtä.

40-vuotias maalivahti sai lähteä kasvattajaseurastaan HIFK:sta viime kaudella kuohuttavan tapahtumaketjun seurauksena. Hakametsän lauantai-illassa ammattimies keskittyi kuitenkin vain itse otteluun.

− Kun pelaa, niin tuollaiset asiat unohtuvat. Tuossa oli monta jätkää, joiden kansa olen pelannut useamman vuoden ja on kasvettu yhdessä. HIFK-fanit ovat aina olleet tukena.

− Onneksi itsellä on jonkun verran näitä pelejä, ja olen pelannut muun muassa Kärpissä SaiPaa vastaan ja Minnesota Wildia vastaan, kun Calgary Flamesin paidassa menin sinne. Se oli henkisesti ylivoimaisesti vaikein paikka. Sen jälkeen on osannut varautua, kertaili Bäckström.

Oranssi on uusi punainen

Kaudella 2018-19 Bäckströmillä on ajatuksissaan vain yksi joukkue.

− Tässä on paljon muutakin kuin yksi seura, ja meillä on vielä paljon töitä, jotta pääsemme sille tasolle, missä haluamme olla. 

Bäckström ei tervehtinyt hänen lähtöönsä HIFK:sta vaikuttanutta päävalmentaja Ari-Pekka Seliniä.

− Ei tässä ole aikaa sellaiselle. Pelaajia tuossa oli jonkun verran, mutta pelipäivinä kaikilla on omat rutiininsa.

Monta kertaa peräkkäin Liigan finaaleissa esiintynyt Tappara on istunut kokeneen veskarin mieleen positiivisena kokemuksena.

− Olen viihtynyt Tampereella, ja minut on otettu hyvin vastaan. Seura on hoitanut kaiken viimeisen päälle. Paljon olen oppinut, mutta vielä on paljon opittavaakin. Jokainen päivä on iso haaste, ja on hieno tämän ikäisenä kokea tällaista.

Tappara viettää ensikertalaisten illallista Tampere Cupin jälkimainingeissa. Maalivahti naureskelikin omasta asemastaan tamperelaisryhmässä.

− Täytyy muilta kysyä. Nyt 40-vuotias on joukkueessa ensikertalaisena. Varmaan pitäisi jossain ikämiessarjassa pelata. Paljon asioita tapahtuu kaukalossa, mutta myös sen ulkopuolella. Kun joskus hommat loppuvat, kaipaa sitä koppielämää, mutta myös sen ulkopuolisia yhteisiä iltoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle