Auvitu innoissaan Leijonien kohtaamisesta: "He ovat kaikki erityisiä minulle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Ranska hävisi avausottelunsa Norjalle niukasti, mutta joukkue käänsi katseensa nopeasti tulevaan Suomi-otteluun. Puolustaja Yohann Auvitulla on paljon kokemuksia tulevasta vastustajasta.

Norja voitti Ranskan joukkueiden avausottelussa MM-jäillä maalein 3−2. Ranskan puolustaja Yohann Auvitu pelasi rohkeaa peliä ja alusti komealla avauksellaan joukkueensa toisen osuman.

− Ei ole helppoa hävitä ensimmäistä peliä kotikisoissa. Olemme onnekkaita, kun meitä on vielä kuusi ottelua jäljellä, joista voi saada 18 pistettä. Nyt meidän täytyy keskittyä seuraavan pelin yksityiskohtiin, painotti Auvitu.

Pariisin jäähallin jäälle luisteleminen oli Auvitun mielestä tunteikas ja ikimuistoinen hetki, jota ei hevillä unohda.

− Se oli hyvin erityinen hetki. Pelasin täällä harjoitushallissa 15 vuotta sitten ja en olisi uskonut, jos joku olisi tullut sanomaan, että pelaan täällä joskus MM-kisoissa. Nautin jokaisesta vaihdostani jäällä.

Tulevasta Suomi-ottelusta Auvitu oli jo erittäin innoissaan. Hän on edustanut Liigassa niin JYPiä kuin HIFK:takin.

− Siitä tulee kaksin verroin erityistä. Tunnen joukkueesta monia pelaajia. Joukkueessa on myös NHL-tähtiä, joiden kanssa meidän on oltava todella varovainen. He tulevat rokottamaan jokaisesta virheestämme, Auvitu tiesi.

Ketään suosikkia ranskalainen ei nimennyt Leijonien riveistä, vaan he kaikki saavat 27-vuotiaalta herrasmieheltä kunnioitusta.

− He ovat kaikki erityisiä minulle. Seurasin Sebastian Ahoa paljon tällä kaudella NHL:ssä. Lisäksi pelaajat, kuten Joonas Kemppainen ja Veli-Matti Savinainen, ovat minulle Liigasta erittäin tuttuja. He ovat uskomattomia pelaajia, emmekä saa antaa heille neliömetriäkään.

Auvitu tunnetaan jäällä pelirohkeana puolustajana, joka tukee hyökkäyksiä virheitä pelkäämättä. Itseluottamus on Auvitun mielestä niin jääkiekkoilijoiden kuin muidenkin urheilijoiden elinehto.

− Se on yksinkertaista. Kyse on itseluottamuksesta. Jos urheilijalla ei ole itseluottamusta, hän ei onnistu missään. Tässä turnauksessa olen henkisesti valmis voittamaan sodan. Olen todella motivoitunut auttamaan joukkuetta tavoilla, jolla voin.

Auvitu ei uteluista huolimatta suostunut paljastamaan kylmien hermojensa taustoja.

− Se on minun salaisuuteni. Älä pakota minua paljastamaan sitä, Auvitu naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle