Anderssonin mielestä fani halusi mitalia enemmän: ”Ajattelin antaa sen heille”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anderssonille ei maistunut tappio.

Nuorten MM-kisojen finaali muodostui trilleriksi. Ratkaisua saatiin odottaa aina 58. peliminuutille, jossa kanadalaisista Tyler Steenbergen toimitti kiekon Ruotsin maaliin. Kanada viimeisteli loppunumerot 3-1 tyhjään rysään.

Mitalien jaossa ensimmäisenä metallia kaulaansa saa aina hopealle jäänyt joukkue. Tässä tapauksessa se oli Ruotsi.

"hävisimme finaalissa, minkä ehkä ansaitsimmekin"

Ruotsin kapteeni Lias Andersson ei huolinut hopeamitaliaan. Ruotsalaiselle tappio oli kova paikka, ja hän heitti mitalinsa katsomoon heti sen saatuaan.

Mitali toimitettiin kuitenkin pian miehelle takaisin. Hän ei kuitenkaan olisi sitä takaisin kaipaillut.

- En halunnut sitä. Fanit halusivat sitä minua enemmän, joten ajattelin antaa sen heille, pettynyt Andersson kertoi tilanteesta.

Ruotsi eteni nuorten MM-kisojen finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014, kun se hävisi Suomelle kotikisoissaan. Tuon jälkeen kolmeen vuoteen Juniorkronor ei ole tuulettanut edes mitalia.

Nyt mitali tuli, mutta Anderssonia harmittaa, että maailmanmestaruus jäi saavuttamatta. Tämä oli hänelle viimeinen tilaisuus voittaa nuorten MM-kultaa.

- Pelasimme hyvän turnauksen, mutta hävisimme finaalissa, minkä ehkä ansaitsimmekin. Tämä oli meidän ikäryhmällemme viimeinen mahdollisuus voittaa nuorten MM-kisat, mutta emme onnistuneet. Tämä on syvältä, vähäsanainen Andersson summasi.