Aleksi Mäkelä: "Nämä ovat niitä ykköspelejä"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Mäkelä on kasvattanut pudotuspelipartaa jo hyvän tovin.
Kuva © Markus Viljanen
Ässät ja Ilves kohtaavat keskiviikkona pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Täksi kaudeksi Poriin muuttanut Ilveksen kasvatti Aleksi Mäkelä kohtaa otteluparissa monia hyviä ystäviään.

22-vuotias Aleksi Mäkelä jätti viime syksynä Tampereen taakseen ja suuntasi Poriin kohti uusia haasteita. Nuori puolustaja on pelannut tällä kaudella Ässien riveissä 48 ottelua, mikä on enemmän kuin hänen aikaisemmilla liigakausillaan.

Mäkelän olemuksesta huokuu tyytyväisyys nykyiseen tilanteeseen.

− Päivääkään en ole katunut sitä, että tänne Tampereelta lähdin. Ilveksessä ei ollut sinänsä mitään vikaa, mutta maisemanvaihdos virkisti ja teki nuorelle miehelle hyvää. Olen oppinut samalla myös itsestäni uusia asioita, kun olen sopeutunut uuteen ympäristöön ja pelikavereihin. Omaan tekemiseeni olen ollut tähän mennessä ihan tyytyväinen.

Liigan runkosarja on nyt taputeltu ja kevään tärkeät pelit astuvat estradille. Ässät kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella juuri Ilveksen - Mäkelän kasvattajaseuran.

− Fiilis on totta kai hyvä. Pudotuspelejä olen pelannut aiemmin junnuissa, kuten viime kaudella Ilveksen A-nuorissa. Nämä ovat kuitenkin ensimmäiseni Liigan puolella ja nämä ovat ihan niitä ykköspelejä. Näistä nauttii eniten, Mäkelä tuumaa.

Ässät oli lähellä suoraa puolivälieräpaikkaa, mutta jäi lopulta niukasti seitsemänneksi. Mäkelä toteaa, että hyvän yhteishengen turvin he pärjäävät tulevissa peleissä varmasti.

− Joukkueessa on hyvä tunnelma. Viime viikon voittopeli KalPaa vastaan oli meiltä hyvä, mutta sen jälkeen tuli kaksi tappiota. Jos emme ole aivan täydessä iskussa, niin kärkijoukkueita on vaikea tässä sarjassa voittaa. Yhteen hiileen puhaltamalla voimme kuitenkin voittaa kenet tahansa.

"Tunnetta tulee varmasti olemaan"

Mäkelä on pelannut ennen Ässiä vain Ilveksen riveissä ja kaikki tamperelaisseuran ikäluokat ovat tulleet hänelle tutuiksi. Tampereella vietetyt vuodet ovat tuoneet hänelle monia hyviä ystäviä, jotka hän nyt keskiviikkona kohtaa. 

− Ensimmäinen otteluni tällä kaudella Ilvestä vastaan on jäänyt kyllä mieleen ja jännitystä oli tuolloin ilmassa. Ennen pudotuspelikohtaamista ei ainakaan vielä tunnu mitään ylimääräistä mahanpohjassa. Tunnetta tulee varmasti kuitenkin henkilökohtaisesti enemmän mukaan, hän toteaa.

Varsinkin ilveshyökkääjä Ville Meskanen on Mäkelälle varsin tuttu kasvo - ovathan he olleet ystäviä jo kauan ennen kiekkovuosiakin.

− Olen tuntenut Villen 6-vuotiaasta asti ja olemme menneet pitkään kuin paita ja peppu. Häneltä tuli tuossa heti kuittia viestin muodossa, että pudotuspelisarja menee heille voitoin 2−0. Minulla on kuitenkin oma sanani sanottavani siinä asiassa, Mäkelä hymyilee.

− Keskiviikkona saattaa alkulämpöjen aikana tulla jotain pientä juttua, mutta kun ottelu alkaa, niin silloin kaikkien keskittyminen on vain itse ottelussa. Pelin jälkeen katsotaan sitten taululle, että mikä on tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle