Toinen jalka finaalissa kahdeksan minuutin tehohetkellä − "Ylivoima oli sitä mitä haettiin"

CHL / Raportti
JYP pääsi juhlimaan useasti tiistaina.
JYPin mainio toinen erä toi jyväskyläläisille erinomaiset asetelmat kohti finaalipaikkaa. JYP kukisti Ocelari Trinecin loppulukemin 4−2.

JYPin ja Ocelari Trinecin välinen CHL:n välieräottelu tarjosi Jyväskylässä melkoisen karnevaalin. Tšekistä oli saapunut paikalle monta sataa joukkueensa kannattajaa, ja mekkala jo alkulämmittelyjen aikana oli huimaavaa.

JYP pääsi pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen mukaan peliin, ja nappasi vahvan jalansijan finaalipaikkaan, kun Ocelari Trinec kaatui lopulta loppulukemin 4−2.

Pelin ratkaisu nähtiin toisen erän puolessa välissä, kun vierailijat sortuivat jäähyilyyn. JYPin aktiivinen pelaaminen oli myrkkyä vastustajan puolustukselle, ja erä eteni vahvasti JYPin kontrollissa alusta asti.

JYP iski peräti kolme maalia kahdessa minuutissa ja 15 sekunnissa.

− Toinen erä oli hyvää ja aktiivista peliä meiltä. Saatiin sitä kautta hankittua jäähyjä, ja tehtyä maaleja, totesi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Ensiksi David Musil hermostui Jerry Turkulaiseen, ja otti minuutteja väkivaltaisuudesta. Kun Lukas Kovar otti reilun minuutin alivoiman jälkeen 2+2 minuuttia laitataklauksesta, JYP pääsi vyöryttämään ylivoimaansa viidellä kolmea vastaan.

Mikko Mäenpäällä ei kauaa nokka tuhissut, sillä mies paukutti kaksi maalia alle kahteen minuuttiin, ensiksi upealla lyöntilaukauksella kahden miehen ylivoimalla, ja heti perään laukomalla tarkasti ranteella viivasta kiekon Ocelari Trinecin maalivahti Peter Hamerlikin selän taakse.

− Ylivoimalla saatiin laukauksia. Se oli mitä haettiin siihen, ja Mäenpää näytti nyt sitten esimerkkiä, kiitteli Virtanen.

Kun Janne Kolehmainen vielä ohjasi Juuso Vainion laukauksen reppuun vain 24 sekuntia edellisestä, JYP olikin yhtäkkiä kolmen maalin karkumatkalla.

JYP telineissä alussa

JYP oli ottelun alussa hieman yllättäen pienessä helteessä. Ocelari Trinec paineisti kovaa jopa kolmella hyökkäjällä, ja jyväskyläläisten kiekollinen peli oli haparoivaa. Alku edettiin vahvasti JYPin puolustusalueella.

Palkinto vierailijoiden aktiivisuudesta tuli erän puolessa välissä, kun JYPin Anton Stråka lähti huitomisesta jäähylle.

Ocelari Trinecin ylivoima oli vakuuttavaa jo ensimmäisen minuutin osalta, sillä joukkue loi lukuisia huipputontteja, mutta Jussi Olkinuora kesti JYPin maalilla.

Aivan jäähyn loppuhetkillä paine kuitenkin tuotti tulosta, kun Martin Adamsky ohjasi viivalaukauksen Olkinuoran selän taakse.

JYP heräsi otteluun maalin jälkeen, ja erän loppua kohden peli tasoittui. Toisen erän alussa hurrikaani oli jo omalla tasollaan, ja Ocelari Trinec oli hätää kärsimässä.

− Ensimmäinen erä hieman katseltiin, mutta se on ymmärrettävää. Haettiin askelmerkkejä peliin ja oltiin varovaisia. Varovaisuuden takia jäätiin jalkoihin, mutta kun uskallettiin erän lopussa nostaa omaa aktiivisuutta, peli parani loppua kohden, totesi Virtanen.

Robert Rooban tahtovaihto tuotti tulosta, kun mies ampui tulisella rannelaukauksella pelin tasoihin. Sen jälkeen koittikin Ocelari Trinecin musta hetki, kun JYP iski kolme maalia reiluun kahteen minuuttiin.

Kaikki on vielä auki, mutta lähtokohdat ovat hyvät

Ocelari Trinec heräsi vaikean toisen erän jälkeen jälleen kamppailuun mukaan, ja aloitti kolmannen erän todella vahvasti. Muutaman hukatun huippupaikan jälkeen Tomas Marcinko kavensi ottelun maalin edustalta kovan paineistuksen jälkeen.

JYP keskittyi kolmannessa erässä pitkälti puolustamaan johtoaan, ja tyytyi luopumaan kiekosta.

Erä eteni vierailijoiden hienoisessa komennossa loppupuoliskolle, ja kun Mikko Kalteva lähti viimeisillä minuuteilla jäähyaitioon, Ocelari Trinecille avautui mahdollisuus tulla otteluparissa jo maalin päähän.

JYP kuitenkin kesti, ja lähtee ratkaisevaan otteluun Tsekkiin tukevassa kahden maalin johdossa.

− Kolme erää pelattu, kolme jäljellä. Kahden maali ei ole hirveästi jääkiekossa, mutta parempi kuitenkin näin päin. Lähdetään pelaamaan erä kerrallan, päätti Virtanen.

JYPin ja Ocelari Trinecin välinen toinen osaottelu pelataan viikon päästä tiistaina.

CHL:n toinen välieräpari käynnistyi myös, kun Liberec pelasi ruotsalaisen Växjön kanssa tasapelin loppulukemin 1-1.