HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

HIFK piti voitolla CHL-jatkohaaveensa elossa, Selin tyytyväinen Quinceyn debyyttiin

CHL, LIIGA / Raportti
Eronen nousi HIFK:n sankariksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK voitti CHL:n alkusarjan ottelussa puolalaisen Tychyn lukemin 2-1. Ottelun sankariksi nousi HIFK:n molemmat maalit iskenyt Teemu Eronen. Lisäksi joukkueen takalinjoilla debytoi lähes 600 NHL-ottelun Kyle Quincey.

HIFK palasi CHL:ssä voittojen tielle viemällä vaikeuksien jälkeen täyden pistepotin puolalaista Tychyä vastaan. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta jo aiemmista otteluista tutut ongelmat viimeistelyssä olivat jo koitua helsinkiläisten CHL-jatkohaaveiden tielle.

− Kyllähän pelistä vaikea saatiin tänäänkin. Alku oli lupauksia antava, mutta peli muuttui puuroksi mitä pidemmälle ottelu eteni. Nämä ovat olleet maalin pelejä, kuten koko kausi tulee olemaan. Saatiin oppia siitä, että kärsivällinen pitää olla, kertasi ottelua HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Pelit eurooppalaisia joukkueita vastaan eroavat kotimaisen Liigan peleistä. Varsinkin pienempien kiekkomaiden joukkueet pyrkivät lähinnä rikkomaan vastustajan peliä, mikä aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa.

− Vastustajat pelaavat erittäin puolustusvoittoista, niin joudumme pelaamaan erityylistä peliä kuin Liigassa, jossa mennään päästä päähän vauhdilla ja peli on vähän väljempää ja vauhdikkaampaa.

Ottelun ratkaisijaksi nousi jälleen tuttu puolustaja. Teemu Eronen iski helsinkiläisten molemmat maalit. Taiston tauottua Selin myhäili tyytyväisenä ja loi odotuksia Erosen kaudelle. Tulevalle kaudelle luvassa on entistä suurempaa kiekollista roolia punapaitojen takalinjoilla.

− Erosella on iso rooli. Molemmat maalit olivat myös sellaisia, että oli halu ratkoa peli. Hattua haki loppuun asti. Eronen on ollut vahva kaikissa peleissä omassa roolissaan, jo Liigan harjoituspeleissä. Puolassa Eronen oli poissa takalinjoilta ja se näkyi erityisesti ylivoimapelissä.

Voiton ansiosta HIFK säilytti jatkomahdollisuutensa CHL:ssä. Ennen viimeisiä otteluita HIFK on tasapisteissä Bolzanon kanssa ja kolme pistettä Skellefteåta perässä. Italialaiset kuitenkin kohtaavat vielä pisteittä olevan Tychyn kahdesti, kun helsinkiläiset saavat huomattavasti kovemman vastuksen Skellefteån muodossa.

Kyle Quinceyltä vahva debyytti

Pitkän uran NHL:ssä tehnyt Kyle Quincey pelasi ensimmäisen ottelunsa HIFK:n paidassa. 33-vuotias Quincey pelasi HIFK:n pelaajista eniten, lähes 23 minuuttia.

Erikoisuuksia kanadalaispuolustaja ei esittänyt, mutta toisaalta pysyi pitkästä pelitauostaan huolimatta hyvin pelin sisällä ja tasapainotti puolustajaparinsa pelaamista. Vaikka takana on vain muutama yhteinen harjoitus joukkueen kanssa, sopeutuminen eurooppalaisiin kaukaloihin näytti vakuuttavalta.

− Ammattimies on meille tulossa, siitä ei kahta sanaa. Keuhkot kuntoon ja pääsee juonesta kiinni, niin vahvistaa meidän joukkuetta. Helppo pelaaja, pelikaverien ei tarvitse arpoa mitä seuraavaksi tapahtuu, se on hyvän pelimiehen merkki, kertasi Selin tyytyväisen oloisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle