JYPin kantti mitataan tiistaina - Otteluruuhkan keskeltä tšekkiläiseen huutomyrskyyn

CHL / Ennakko
Juhliiko JYP myös toisessa osassa?
JYP lähtee taistelemaan CHL:n finaalipaikasta tiistaina, kun joukkue matkaa Tšekkiin pelaamaan välieräparin toisen osaottelun Ocelari Trineciä vastaan.

JYPin lähtökohdat välierien toiseen osaotteluun ovat hyvät. Joukkue kaatoi ensimmäisessä ottelussa kotonaan Ocelari Trinecin loppulukemin 4−2, ja lähtee Tšekin vierailulle kahden maalin johtoasemassa. 

Otteet kotoisessa liigassa viime tiistain ottelun jälkeen olivat JYPiltä ailahtelevia, sillä CHL-ottelun kova henkinen lataus ja merkitys purkautui pienoisena ulospuhalluksena, kun HPK voitti joukkueen torstaina Hämeenlinnassa. JYP lähtee kuitenkin tiistain otteluun voitto alla, sillä Pelicans kaatui lauantain kotipelissä loppulukemin 4−1.

Etenkään HPK-ottelun tappiolle ei pidä antaa liikaa painoarvoa, sillä CHL:n merkitys joukkueelle on huokunut kaikesta jyväskyläläisten tekemisistä koko kauden. HPK-pelin vaikeus oli siis ennakoitavissa.

Lauantaina Pelicans kaatui lopulta selvin numeroin, mutta ottelu ei missään nimessä ollut JYPille helppo. Kova otteluruuhka näkyi selvästi kotijoukkueen otteista, mutta rutiinitaso ja tehokkuus olivat riittävällä tasolla sarjapisteisiin. 

Tšekissä odottaa huutomyrsky

Ocelari Trinec pelasi myös tiistain ottelun jälkeen kaksi kertaa, sillä torstaina joukkue kohtasi kotonaan Mlada Boleslavin. Tiistain vieraspeli Jyväskylässä ei painanut joukkueen jaloissa, sillä siitä ottelusta voitto napsahti loppulukemin 5−1. Lauantaina joukkue kuitenkin hävisi JYPin puolivälierävastustaja Kometa Brnolle 2−5. 

Tšekkiläisten paras pistemies kyseisissä otteluissa oli ehkä joukkueen kirkkain tähti Martin Ruzicka, joka kirjautti neljä tehopistettä tililleen.

Ocelari Trinecin tilanne on suotuisampi kuin JYPin, sillä joukkue on saanut viettää viimeisen viikon kotikaupungissaan, eikä ole joutunut matkustelemaan vieraspeleihin.

Tästä päästäänkin toisen välieräottelun suurimpaan teemaan pienoisen aasinsillan kautta. JYP on varmasti vahvasti latautunut tiistain koitokseen, mutta painaako kova otteluruuhka joukkueella kuinka pahasti jaloissa? 

Ocelari Trinecin joukkueen kärkimiesten vaarallisuus tiedetään, ja JYPin täytyy edellisen ottelun tapaan pyrkiä puolustamaan keskialuetta vahvasti ja olla riittävän huolellinen kiekon kanssa.

JYP saa kapteeninsa takaisin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jyväskyläläisten kokemus voikin nousta arvoon arvaamattomaan toisessa välierässä. Kokemuksen lisäksi työkalupakista löytyy riittävä määrä variaatioita pelata laadukkaasti johtoasemassa.

Ocelari Trinec tulee otteluun varmasti sisuuntuneena, ja työkalupakkia tarvitaan koko leveydeltä.

Ensimmäisessä osaottelussa JYP oli toisesta erästä lähtien vahvasti pelin päällä, mutta kova ottelutahti tuntuu varmasti jokaisen pelaajan luissa ja ytimissä. Tilannetta ei varmasti helpota erittäin latautunut kotijoukkue, jonka takana pauhaa Jyväskylän ottelun 200 fanin sijasta täysi halli.

Pientä apua tähän tuo kapteeni Juha-Pekka Hytösen vapautuminen pelikiellosta, mutta esimerkiksi Janne Kolehmaisen loukkaantuminen Pelicans-ottelussa on kova isku JYPin hyökkäykselle. Etenkin, kun paljon puhuttu leveys yläpäässä koki kolauksen, kun Michel Miklikin sopimus purettiin.

JYPin hyökkäyskalusto on muuten terve (pitkäaikaispotilas Miikka Lahtea lukuunottamatta), mutta Henri Kannisen ja Kolehmaisen pelikunto selviää vasta pelin alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle