JYP vei CHL-mestaruuden! - Jussi Olkinuoralle nollapeli

CHL / Raportti
Jussi Olkinuora oli vertaansa vaille JYPin maalin suulla ja välillä tuntui, että hurrikaanipaitojen mukana oli jokainen kiekkojumala.
CHL-kauden huipennus nähtiin Ruotsissa, kun kotonaan pelannut Växjö sai vieraita Jyväskylästä. Ottelu sisälsi paljon vauhtia, ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Varsinkin kolmannessa erässä JYP oli varsin pitkään niskan päällä. JYPin maaleista vastasivat Joonas Nättinen ja Janne Kolehmainen, ja hurrikaanipaitojen Jussi Olkinuora pelasi nollapelin. Näin ollen JYP korjasi CHL:n mestaruuden ensimmäisenä ei-ruotsalaisena joukkueena.

Kolmas erä sisälsi paljon dramatiikkaa, sillä kotijoukkue sai yhdeksän minuutin kohdalla toimitettua kiekon kertaalleen ohi jyväskyläläismaalivahti Jussi Olkinuoran. Maali kuitenkin hylättiin, sillä ruotsalaispeluri lanasi Olkinuoran maalintekotilanteen yhteydessä. Aivan maalin läheisyydessä ollut päätuomari levitti tilanteen jälkeen oitis kätensä sivulle, ja tilannetta katsottiinkin jälkikäteen myös videolta. 

Ensimmäinen erä kotijoukkue Växjö Lakersin ja JYPin välillä oli varsin tasainen sekä maaliton. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa avata maalitilinsä. Jyväskyläläiset hallitsivatkin pelitapahtumia ensimmäisen 15 minuutin ajan rakennellen useita puolittaisia maalintekotilanteita kotijoukkueen kenttäpäätyyn, mutta vaarallisimmilta paikoilta Växjö säästyi.

Vasta loppuhetkillä kotijoukkue sai ensimmäisiä pidempiä pyörityksiä JYPin kenttäpäätyyn. Ensimmäisessä erässä vaarallisin maalintekopaikka oli vierailijoilla. JYP sai tilaanteessa purettua Växjön pitkän pyörityksen ja pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta kotijoukkueen maalissa torjunut Viktor Fasth torjui jyväskyläläispelaajien aikeet varsin mallikkaasti.

Toinen erä oli jo JYPiltä paljon parempi pelillisesti, sillä se sai rakennettua useita maalintekotilanteita Fasthin vartioiman maalin läheisyyteen. Hurrikaanipaitojen työnteko sekä pitkien pyörityksien rakentaminen tuotti toisen erän toisella kympillä toivottua tulosta, sillä jyväskyläläispeluri Joonas Nättinen vei vierailijat ansaitusti 1−0-johtoon. Erän loppuhetkillä hurrikaanipaidoilla oli useampi mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta kolmanteen erään siirryttiin JYPin johtaessa 1−0.

Kolmannessa erässä kotijoukkue haki varsin vimmatusti tasoitusosumaa. Vierailijoiden laittaessa kroppaa likoon maalivahti Olkinuoran edessä Växjö sai rakennettua varsin vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta ilmiömäisesti pelannut Olkinuora heittäytyi jokaisen tilanteen eteen JYPin puolustaessa tiiviisti viisikkona. Näytti montakin kertaa siltä, että Olkinuoran maalia suojelisivat monet kiekkojumalat.

Kotijoukkue ei onnistunut erän loppuhetkillä käyttämään omaa aikaansa edes ylivoimalla. Vierailijat pelasivat todella tiivistä ja loistavaa alivoimaa, jonka kruununa oli Olkinuora. Lopulta Växjö joutui pelaamaan rikasta ja rutiköyhää ottamalla aivan erän viimeisillä hetkillä maalivahdin pois.

Viimeisen veitsen Växjön arkkuun löi hurrikaanipaitojen Janne Kolehmainen, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin, kun pelikellossa oli jäljellä ainoastaan parikymmentä sekuntia. JYP otti ensimmäisenä suomalaisena joukkueena CHL-mestaruuden lukemin 2−0.

Ottelun jälkeen nähtävissä oli varsin tyytyväinen hurrikaanipaitojen päävalmentaja Marko Virtanen, joka tiivisti finaalin sekä omiensa otteet lehdistötilaisuudessa.

— Ensimmäinen erä meiltä oli varsin kohtalainen, mutta onnistuimme tänään. Pystyimme tappamaan Växjön momentumin, vaikka he pelasivatkin kotihallissaan. Tietenkin tämän jälkeen joukkue oli todella vahva ja sai lisää itseluottamusta, jonka myös näki. Oli kokonaisuudessaa hyvä kiekkoilta.

— Olen todella tyytyväinen pelaajien sekä kannattajien esitykseen. Täällä oli paikan päällä todella paljon kannattajia. Olen todella tyytyväinen.

Muokattu 6.2.2018 klo 23.17: lisätty Marko Virtasen kommentit. 

» Lähetä palautetta toimitukselle