TPS kaatoi Bernin päätöserän kirinsä turvin, Ilkka Pikkarainen palasi kaukaloon

CHL / Raportti
Lauantaina TPS:n nollannut Bern-vahti Leonardo Genoni joutui Turkuhallin torstai-illassa kaivamaan kiekon selkänsä takaa kolme kertaa.
Kuva © Timo Savela
Maalinteon kanssa tuskaillut TPS onnistui torstain CHL-kotiottelussaan viimeistelyssä ja voitti SC Bernin lukemin 3−1. Turkuhallin 2 905-päinen kotiyleisö joutui odottamaan Palloseuran maaleja aina kolmannen erän alkuun asti. Tasoitusmaali toi TPS:lle henkisiä voimavaroja ja vastaavasti Bern sortui virheisiin päätöserässä.

Kalle Kaskisen luotsaamalla TPS-ryhmällä oli paljon todistettavaa, sillä turkulaiset olivat hävinneet kaksi ensimmäistä CHL-peliään maalierolla 1−9. SC Bern ja TPS kohtasivat edellisen kerran lauantaina, jolloin sveitsiläiset jättivät suomalaisvieraat tyhjin käsin voittamalla 4−0.

Torstai-illan kotiottelun alku oli TPS:lle vaikea, sillä vierasjoukkue Bern siirtyi johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Andrew Ebbett karkasi TPS-puolustajien Tarmo Reunasen ja Elmeri Erosen välistä maalintekoon. TPS pääsi takaiskumaalin jälkeen paremmin pelin rytmiin kiinni ja onnistui luomaan pitkiä hyökkäyksiä, mutta huippupaikat olivat puolin ja toisin kortilla kahdessa ensimmäisessä erässä.

− Oli loistavaa, että Bern tuli näin nopeasti uudestaan vastaan. Meillä oli viikonlopulta tuoreessa muistissa, miten viimeksi pelasimme heitä vastaan. Teimme omaan peliimme pieniä korjauksia. Saimme tyhmyyttä karsittua pelistä pois ja sitä kautta paketin paremmin kasaan. Emme juosseet ihan tyhmästi perässä, kun menetimme kiekon, analysoi TPS:n päävalmentaja Kaskinen.

− Saimme pidettyä Bernin taitavat hyökkääjät laitakaistoilla ja voitimme irtokiekot. Siinä oli pieni korjaus edelliseen kohtaamiseen nähden. Valmius kamppailla oli meille iso teema tähän otteluun. Pelaajat olivat jäällä hereillä ja pystyimme haastamaan vastustajan kamppailupelaamisessa, Kaskinen jatkoi.

Bernin peli hajosi helppoihin virheisiin kolmannessa erässä

TPS sai kaipaamansa tasoituksen heti kolmannen erän alkuun, kun konkarihyökkääjä Éric Perrin onnistui nappaamaan kiekon itselleen ja tykitti sen voimalla takaylänurkkaan. Kaskisen miehistö sai tasoitusmaalista uutta virtaa peliinsä. Päätöserän puolivälissä TPS:n hallinta realisoitui johtomaaliksi, kun Jonne Virtanen lapioi Ilkka Heikkisen laukauksen paluukiekon ohi Bern-maalia vartioineen Leonardo Genonin. Lisää seurasi pari minuuttia myöhemmin, kun Tomi Kallio laukoi isännille erän kolmannen maalin.

Sveitsiläisten päävalmentaja Kari Jalonen harmitteli ottelun jälkeen joukkueensa pelin murentumista päätöserässä.

− Tämä oli tiukka 60 minuutin vääntö. Olen joukkueeni peliin tyytyväinen 40 minuutin osalta. Toisen erän jäähysuma kostautui. Teimme kolmannessa erässä vähän helppoja virheitä, joista Tepsi rankaisi terävästi.

− Tykkäsin siitä intensiteetistä, kamppailusta ja vauhdista, joka pelissä oli, Jalonen lisäsi.

Helmikuun alussa loukkaantunut TPS-hyökkääjä Ilkka Pikkarainen palasi pitkän tauon jälkeen tositoimiin Bern-ottelussa.

− Oli kivaa pelata, mutta oli se aika hirveätä kunnon puolesta. Töitä on vielä tehtävä, että pääsee kuntoon. On ollut pitkä kesä "Rintsin" (valmentaja Kimmo Rintanen) kanssa. Olemme luistelleet paljon kahdestaan ja tehneet töitä, Pikkarainen kertoi.

TPS-päävalmentaja Kaskinen oli mielissään saadessaan fyysisen pelin erikoismiehenä tunnetun Pikkaraisen takaisin pelaavaan ryhmään.

− Pikkaraisen paluulla on merkitystä joukkueelle henkisesti. Saimme mukaan yhden ison pojan, joka uskaltaa pelata. Kun siihen lyötiin Jonne Virtanen kylkeen ja ketjussa kolmantena lenkkinä on laiha, pitkä poika Markus Nurmi, oli tuloksena hyvän oloinen ketju. Pojat pystyvät järjestämään mylläkkää toisessa päässä ja pelaamaan rohkeasti, sanoi Kaskinen.

− Hienoa, että Pikkarainen pääsi jo tässä vaiheessa mukaan ja sai tällaisen pelin alle. Kun tsemppasin häntä ennen peliä, hän sanoi, että vähän jännittää. Vastasin että hei, hieno homma.

» Lähetä palautetta toimitukselle