Tappelu, ulosajo ja Dudasin vaiheikas debyytti - TPS varmisti CHL-jatkopaikkansa

CHL, LIIGA / Raportti
Hanskat pudotettiin ottelussa kertaalleen.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja Liberecin välisessä perjantai-illan kamppailussa räiskyi. Turkulaiset varmistivat jatkopaikkansa ottelussa, jossa nähtiin kosolti tapahtumia.

Turun Palloseura onnistui nappaamaan paikan CHL-pudotuspeleissä voitolla hallitsevasta Tšekin mestarista Bili Tygri Liberecistä maalein 3−1. Otteluun saapuneet runsaat 1700 katsojaa saivat todistaa lukuisia käänteitä.

Kotijoukkue TPS aloitti ottelun maalinteon jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jasper Lindsten ajoi rohkeasti maalille. Kiekko pomppi verkon perukoille yli vieraiden maalilla torjuneen Roman Willin.

Jatkoa seurasi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun erinomaisen debyytin TPS-paidassa tehnyt Jesse Dudas antoi läpisyötön Dave Spinalle. Yhdysvaltalaishyökkääjä kaadettiin, ja rikkeen myötä tuulennopea Spina pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Näppäräkätinen laituri vispasi kiekon maalin kattoon ja peli oli 2−0.

Avauserä ei ollut lukemista huolimatta mustavalkoisille läpihuutojuttu. Liberec pelasi pirteästi ja loi paikkoja, muttei onnistunut ohittamaan TPS-maalilla torjunutta Aleksandar Georgijevia. Taukotilanne 2−0 ei siis aivan vastannut pelin todellista kuvaa.

Janosikin, Virtasen ja Dudasin pelille aikainen päätös

Toisen erän alkupuolella Elmeri Eronen sai rangaistuksen ja vieraiden Vladimir Svacina pääsi kaventamaan nopeasta hyökkäyksestä tilanteeksi 2−1.

Liberecin iloa ei kauaa kestänyt, sillä TPS rokotti pian kolmannen kerran. Unkarin maajoukkuepuolustaja Dudas laukoi tarkan rannelaukauksen kohti Willin vartioimaa maalia, ja kiekko upposi vastaansanomattomasti maalivahdin taakse.

TPS sortui toisen erän loppupuoliskolla useisiin jäähyihin, mutta Liberec ei kyennyt hyödyntämään siunaantuneita erikoistilanteita. Jäähytilastoihin tuli runsaasti täytettä vielä erän viimeisellä minuutilla, kun Jonne Virtanen ja Adam Janosik pudottivat hanskansa ja tarjosivat kansalle sirkushuveja mätkien kilvan toisiaan.

Virtasen ja Janosikin otettua pelirangaistukset loppui myös Dudasin peli. Puolustaja loukkasi kätensä toisen erän päättäneen loppusummerin soidessa, kun hän taklauksen vastaanotettuaan jäi irvistämään tuskaisen näköisenä. Dudas ei palannut kolmanteen erään edes vaihtopenkille.

TPS varmisti pudotuspelipaikan

Kolmannessa erässä tunteet kuumenivat entisestään. Jäähyjä ropisi urakalla, ja TPS pääsikin pelaamaan viidellä kolmea vastaan, kun Turusta kesken viime kauden Libereciin siirtynyt Tomas Mojzis menetti malttinsa maalineduskahinassa hölmöillen itselleen väkivaltaisuusjäähyn.

Yhdeksän minuuttia ennen pelin päätöstä Liberecin kapteeni Branko Radivojevic taklasi Erosen selästä laitaan. Slovakkihyökkääjää rangaistiin tapahtuneesta 2+10+20 minuutin verran, joten myös Radivojevicin ottelu päättyi ennenaikaisesti. Tilannetta seuranneesta nujakoinnista jaettiin myös väkivaltaisuusjäähyt puolin ja toisin.

Vierasjoukkue haki tasoitusta lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Vielä Lørenskogin Norjassa kohtaava TPS varmisti näin ollen jatkopaikkansa ennen viimeistä kamppailuaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle