JYP nitisti Tapparan ja eteni jatkoon CHL:ssä

CHL / Raportti
Tapparan ja JYPin välisessä CHL-ottelussa riitti tapahtumia.
Kuva © Saana Hakala
Tappara ja JYP pelasivat vauhdikkaan CHL-ottelun Hakametsässä, josta ei tilanteita ja tunnetta puuttunut.

Tappara tuli otteluun räväkästi ja aloitti maalinteon heti parin minuutin pelin jälkeen, kun Kristian Kuusela avasi maalihanat. Maalin jälkeen erä eteni hienokseltaan kotijoukkueen komennossa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Ensin Antti Suomela toi joukkueensa tasoihin kuin tyhjästä syntyneellä maalilla, jonka jälkeen JYP nosti pelin tempoa selvästi.

Tilanteen muuttuminen kuului myös Jukka Rautakorven sanoissa mainoskatkon aikana, kun Tapparan kokenut päävalmentaja painotti pelaajilleen avun ja helpon syötön tarjoamisen tärkeyttä.

Pelin hallinta pysyi kuitenkin vahvasti vierasjoukkueen hyppysissä. Erän loppupuolella nähtiin vielä toinenkin JYPin maali, kun Mikko Kalteva onnistui maalinteossa.

Dramaattinen päätöserä

Ottelun kolmanteen erään lähdettäessä Tapparan tilanne vaikutti jo liki mahdottomalta, sillä toisen erän maaliensa turvin JYP oli siirtynyt kokonaistilanteessa jo 5−2-johtoon.

Tappara ei kuitenkaan luovuttanut. Kotijoukkueelle tarjoutui erän puolivälissä ottelun kolmas ylivoimamahdollisuus, jonka se myös käytti tehokkaasti hyödykseen. Hieman onnekkaastikin syntyneestä maalista vastasi Jan-Mikael Järvinen.

Viitisen minuuttia tästä ja kentällä alkoi tapahtua. Ensin Tappara-vahti Dominik Hrachovina torjui upeasti Jerry Turkulaisen laukauksen, mutta joutui pian saman miehen jyräämäksi maalinsa edustalla.

Kiekko löysi tilanteessa tiensä Tapparan maaliin, mutta lopulta maali hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi. Tilanteesta tuomittiin JYPille myös kahden minuutin rangaistus.

− Tuomari olisi voinut uskaltaa antaa vähän enemmän (rangaistuksia) maalivahdin tahallisesta vahingoittamisesta, Rautakorpi totesi ottelun jälkeen CMoren haastattelussa.

Ylivoimaa ei ehtinyt kulua kuin kuusi sekuntia, kun kapteeni Jukka Peltola huudatti Hakametsän harvalukuista yleisöä ja siirsi Tapparan 3−2 -johtoon. Kuin varkain Tappara oli kokonaistilanteessa hiipinyt jo maalin päähän.

Sen lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, sillä lopun vimmatusta yrittämisestä huolimatta JYP-puolustus kesti erinomaisesti pelanneen maalivahtinsa Eetu Laurikaisen ansiosta.

− Ottelu ei ollut helppo, ja tuomarit hieman auttoivat vastustajaa. Olen hyvin ylpeä joukkueesta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi C Morelle.

Näin ollen JYP eteni niukasta tappiosta huolimatta jatkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon CHL:ssä.

− Muutamassa erässä oltiin heikompia, ja kaveri teki niissä tietyllä tavalla halpoja maaleja. Taisteltiin kuitenkin loppuun asti ja pienestä oli jatkoonpääsy kiinni. Onnittelut JYPille jatkopaikasta, Tappara-valmentaja Rautakorpi totesi kaksiosaisen pudotuspelisarjan annista CMoren haastattelussa.

Puolivälierissä jyväskyläläiset saavat vastaansa EV Zugin ja Kometa Brnon otteluparin voittajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle