Tapparalle vaihteeksi menestystä - Tapolan helpompi hengittää

CHL, LIIGA / Raportti
Trinec oli vaisu Tampereella.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Vaikeuksien keskellä Liigassa seilaava Tappara nappasi elintärkeät kolme pistettä CHL:ssä - ja samalla lohkovoiton ja jatkopaikan. Päävalmentaja Jussi Tapola myönsi, että nyt joukkueen on helpompi jatkaa eteenpäin.

Apaattisesti viime aikoina pelannut Tappara ei ollut niin paljon Trineciä parempi, kuin 5-1 -loppulukemat vihjaavat. Torjuntatyöskentely ja tiivis puolustaminen kuitenkin ratkaisivat ottelun tamperelaisille.

− Eivät nämä lukemat tasoerosta kerro, vaan maalivahtipelistä ja peliin sitoutumisesta. Juha Metsola oli meidän maalillamme erinomainen, kehui Jussi Tapola.

Tapolan asema päävalmentajana on kyseenalaistettu vaikean alkukauden jälkeen, mutta käskyttäjä itse ei pelkää.

− Luotan ja toivon, että tämä voitto näkyy Liiga-peleissäkin hyvinä otteina. Meidän on keskityttävä tähän hetkeen ja harjoitteluumme sekä siihen, miten voimme parantaa. Ne, jotka pelkäävät huippu-urheilussa, eivät menesty. Koen, että seurajohdon luottamus on takanani.

Juniorivoimaa

Tappara oli lähellä menettää mahdollisuutensa CHL:ssä kokonaan, mutta tappioaseman kääntäminen vierasvoitoksi Trinecissä auttoi.

− Se, että voitimme Tšekissä, antoi tähän otteluun panoksen ja teki tämän meille helpommaksi.

Eräs pelaaja, joka on tuonut mukanaan menestystä, on Patrik Laine. Nuorukainen pelasi ensimmäisen CHL-ottelunsa juuri Tšekissä, ja tiistaina Hakametsässä syntyi CHL-uran avausmaali. Osuma oli komea, sillä Laine harhautti vastustajan puolustajan soolosuorituksellaan.

Kiva pelata tällaisia pelejä, joissa mennään kovaa.

Laineen osuma tuli tärkeään paikkaan, sillä se oli ottelun avausmaali. LeKissä alkukaudella pelannut ja yhden maalin siellä tehnyt 16-vuotias nautti ottelusta.

− Ei maalinteko LeKissä noin hyvältä tuntunut. Seuraavaksi odotellaan sitten Liiga-maalia, kun pääsisi sielläkin jokusen pelin pelaamaan.

Laine piti illan vastustajan pelityylistä.

− Vähän erilaista kiekkoa kuin Liiga-pelit. Vastustaja ajeli paljon, ja meille tuli hyviä vastahyökkäyksiä ja paljon paikkoja sitä kautta. Mielestäni on kivempi pelata tällaisia pelejä, joissa mennään kovaa.

Vauhdikas ottelu olikin, ja peli aaltoili päästä päähän. Trinec sortui helppoihin virheisiin puolustuspäässä, eikä maalivahtipelikään ollut aivan toivotulla tasolla. Tapparan maaleista kaksi merkittiin Pekka Jormakalle ja yksi Kristian Kuuselalle, mutta viimeisen teki yllättävä pelaaja. Laineen ikätoveri Otto Mäkinen sai onnistumisen heti ensimmäisessä CHL-ottelussaan.

Jussi Tapola oli syystäkin iloinen siitä, että nuoret ottivat suurta roolia.

− Juniorit osoittivatkin, että ovat tulossa. Osa strategiaamme on, että heitä tuodaan pikkuhiljaa Liiga-kuvioihin. On iso asia menestyä omilla pelaajilla.

Kohti CHL:n pudotuspelejä

CHL-pelit matkustuksineen ovat raskaita kokemuksia, ja Tapparan pelit jatkuvat vielä ainakin marraskuussa seuraavalla kierroksella. Tapola ei kuitenkaan koe, että CHL:stä olisi joukkueelle haittaa.

− Ei CHL ole rasite. Nytkin saimme hyvän pelin tähän väliin, ja tämä johtaa toivottavasti siihen, että Liigassa saadaan pisteitä ja menestystä. Uskon, että voimme menestyä molemmissa sarjoissa.

Sen Tapola kuitenkin myöntää, että loukkaantumiset vaivaavat - ja se harmittaa.

− Tavoite on ollut, että pystymme pelaamaan CHL:ää ja Liigaa hyvin. Se vaatii rosterin laajuutta, ja nytkin meillä on harmillisia loukkaantumisia. Teddy Da Costa on pitkään poissa, samoin Henrik Haapala, ja näillä näkymin Toni Kallelakin. Reserviämme on poissa, ja se vaikeuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle