Trinecin ihme ei toistunut Tampereella

CHL / Raportti
Frölundan pelaajilla riitti aihetta juhlaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Yllättäen torjuntavastuun saanut Dominik Hrachovina ei kyennyt torjumaan Tapparaa voittoon CHL-pudotuspelien ensimmäisessä osaottelussa. Maalivahtia suurempi syy tappioon oli kuitenkin tehottomuus maalipaikoissa - erityisesti ylivoimalla.

Dominik Hrachovina oli Trinecissa syyskuun 23. päivä pelatussa ottelussa Tapparan sankari. Yli kuukauden tauon jälkeen Tapparan maalin suulle luistellut tšekkisyntyinen maalivahti ei kyennyt Frölundaa vastaan samanlaiseen suoritukseen.

Vain 2546 katsojaa oli saapunut Hakametsään tiistai-iltana katsomaan CHL:n pudotuspelejä. Ratkaisupeleille tyypilliseen tapaan ottelu ratkesi erikoistilanteisiin.

Frölunda teki avausmaalin ylivoimalla ensimmäisen erän alkupuoliskolla ja löi viimeisen naulan Tapparan arkkuun aivan toisen erän lopussa alivoimamaalillaan. Maali syntyi Hrachovinan virheestä oman maalin takana.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei kuitenkaan syyttänyt nuorta maalivahtiaan.

− Kun katsoo noita maaleja ja toisaalta hänen torjuntojaan, niin tuskin tulos olisi ollut erilainen, jos Juha Metsola olisi ollut maalissa.

− Olen sitä mieltä, että nuoret kasvavat näissä paikoissa, ja hän pelasi erittäin hyvin viimeksi Trineciä vastaan.

Tapola kertoi Metsolan lepovuoron johtuneen ensisijaisesti tämän maajoukkuekomennuksesta.

− Metsolakin tarvitsee sitä huilia jossain vaiheessa. Jos hän ei olisi mennyt maajoukkueen mukaan, niin ehkä hän olisi tämän pelin pelannut. Mitään muuta estettä Metsolalla ei ollut.

Tappara ei löytänyt tehoja

Ensimmäisen ja neljännen maalin välissä Tappara pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla neljä kertaa ja kerran rangaistuslaukauksesta, mutta tulosta ei syntynyt. Ylivoimilla kirvesrinnat eivät saaneet laukauksia kohti Frölundan maalia, ja Kristian Kuuselan yritys rangaistuslaukauksesta oli suorastaan säälittävän kesy.

− Ehkä se rankkari olisi voinut muuttaa pelin kulkua toisenlaiseksi, mutta siitä ei tullut maalia. Ja toisaalta tuli harmittava maali ylivoimalla omiin, kommentoi Tapola joukkueensa peliä.

Olli Palolalla oli ensimmäisessä erässä hyvä tilaisuus viedä Tappara johtoon, mutta laukoi aivan maalin edestä ohi. Pian tämän jälkeen Frölunda teki avausmaalin ja nopealla tahdilla kaksi lisää.

Tapola näki Tapparan pelaamisessa parantamisen varaa.

− Me pystyimme hetkittäin pelaamaan riittävällä tasolla, mutta ei lähellekään koko ottelua eikä varsinkaan ensimmäistä erää.

− Meillä oli vielä kova viimeinen viikko, ja kaikki laitettiin siinä likoon henkisesti ja fyysisesti. Siihen meni sitä henkistä energiaa, mitä näin tasokasta vastustajaa vastaan olisimme tarvinneet, päävalmentaja selitti kirvesrintojen hermostunutta peliä.

Kolmanteen erään Tappara tuli energisesti ja pakotti vierailijat ottamaan aikalisän heti erän alkuun. Viimeistelyn tärkeys konkretisoitui vielä kerran, kun Frölundan Mattias Janmark laukoi vastahyökkäyksestä vierailijat jo 5-0-johtoon. Maalin syötti Artturi Lehkonen.

Tappara sai lopulta maalitilinsä auki, kun alivoimalla Antti Erkinjuntti pääsi maalin edestä veivaamaan kiekon maaliin. Paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta kirvesrintojen ruuti oli märkää.

Ottelusarja ei ole vielä ratkennut

Frölundan päävalmentaja Roger Rönnberg näki ottelun tulosta tasaisempana.

− Tulos ei mielestäni kuvaa peliä, koska Tappara oli parempi, mitä numerot osoittavat. Ottelu oli tasaisempi. Meillä oli hieman onnea hyökkäyspäässä. Myös maalivahtimme Linus Fernström pelasi hyvin.

Rönnberg kaipaa pelaajiltaan parempia otteita toiseen osaotteluun.

− Meidän pitää pelata paremmin kuin tänään - kiekon kanssa ja ilman - ja keskittyä pelisuunnitelmaamme.

Tapola sanoo Tapparan lähtevän vieraskaukaloon tosissaan ja parhaalla miehistöllä.

− Ketään pelaajia ei jää kotiin, kun mennään vierasotteluun. Nämä ovat pelaajille hyviä haasteita. Jääkiekko on ihmeellinen laji. Vaihto ja maali kerrallaan lähdetään pelaamaan, niin kaikkea voi tapahtua.

Tapola antoi Rönnbergiä enemmän kunniaa vastustajalle.

− Kyllä vastustaja tämän verran parempi oli. Se on rehellinen totuus. Mutta täytyy sanoa, että emme me tänään parhaaseen pystyneet kuin ajoittain. Se ei riitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle