CHL:ssä ei vieläkään SaiPan voittanutta

CHL / Raportti
Trotterin iltapuhde tuotti kaksi maalia.
SaiPa ja Växjö ottivat tiistaina Lappeenrannassa ensimmäisen kerran mittaa siitä, kumman paikka on kahdeksan parhaan joukossa. Ruotsiin matkustetaan SaiPan maalin johtoasemassa.

Jälleen harvalukuiseksi jäänyttä lappeenrantalaisyleisöä hellittiin tiistain CHL-ottelussa. Kotijoukkue SaiPa jatkoi voittamattomana kukistettuaan Växjö Lakersin 3–2 ja esitteli ensimmäisessä erässä sitä jääkiekkoa, jonka näkemisestä kotiyleisö maksaa mielellään.

− Se oli yksi meidän parhaita esityksiä tällä kaudella. Ensimmäinen erä oli varmaan meidän paras erä koko kaudella, pisteille päässyt Matti Järvinen ilmoitti tyytyväisenä.

− Pelattiin sellaista lätkää kuten haluttiinkin pelata, kiekon kanssa oltiin rohkeita ja syötöt napsui lapaan. Päästiin nopeasti omalta alueelta ulos ja hyökkäysalueella kiekko liikkui.

Järvinen oli mukana yllättämässä Växjötä housut kintuissa heti ottelun ensiminuutilla. Ruotsalaiset paukuttivat kiekkoa SaiPan päätyyn, josta kiekko päätyi lopulta Järviselle. Järvisen syöttö tavoitti Brock Trotterin, joka karkasi vastustajien välistä läpiajoon ja iski SaiPan välittömästi 1–0-johtoon.

− Keskialueella pomppasi jostain minulle kiekko ja "Trotsi" on hyvä hakemaan sinne pakkien taakse nopeasti noissa tilanteissa. Sinne vaan lättyä, niin kyllä se laittaa sisään, Järvinen kuvaili.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Trotter lisäsi SaiPan johtoa tällä kertaa pitkän hyökkäyksen päätteeksi.

− Rakensimme pyöritystä, ja kiekko tuli [Curtis] Hamiltonille. Hän yritti saada sitä maalia kohti ja se kimposi sivummalle minulle. Minulla oli hieman laukaustilaa, joten yritin vetää ylänurkkaan ja onnistuin ohittamaan maalivahdin, Trotter vuorostaan kertasi.

Växjö paransi, mutta hyytyi kalkkiviivoilla

− Toinen erä ei ollut ihan niin hyvä, Järvinen myönsi.

− Viimeinen oli taas hyvää kiekkoa, vaikka se hävittiinkin.

Järvisen sanoja mukaillen toinen erä ei ollut vuorostaan terävintä SaiPaa. Växjö sai enemmän aikaa ja neliöitä SaiPan päädyssä, mutta Jussi Markkanen piti pesän puhtaana kolmanteen erään asti. Linus Fröberg kavensi heti kolmannen erän alussa

Växjön tasoitusmaali roikkui pitkään ilmassa. Sinnikkään pyörityksen päätteeksi Lauri Taipaluksen hellässä huomassa ollut Pontus Netterberg kiepahti maalia kohti ja sipaisi kiekon päin Markkasta, jolloin peliväline lurahti sisään.

− Olisihan se ollut mukavaa, etteivät he olisi päässeet mukaan peliin, mutta selvästi he ovat hyvä joukkue. Onnistuimme kuitenkin lopussa tekemään eron heihin sillä työmaalilla, Trotter huokaisi.

SaiPa piristyi ottelun loppua kohden, ja yritys palkittiin, kun keltamustat onnistuivat vastahyökkäyksestä luomaan ruuhkan Växjön maalille. Ottelun ratkaisumaalin suti sisään Tomi Leivo.