SaiPa jatkoon CHL:ssä – Koski kohahdutti kesken sunnuntaihartauden

CHL, LIIGA / Raportti
Eetu Kosken nilkka toi SaiPalle kaivatun pisteen.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa venyi kotonaan voittomaalikilpailun voittoon Luulajasta. Jo piste riitti lappeenrantalaisille paikkaan seuraavalle kierrokselle.

CHL saapui välivuoden jälkeen jälleen Lappeenrantaan, kun Luulaja vieraili Etelä-Karjalassa. Kuten kaksi vuotta aiemmin, yleisöä ei kerääntynyt paikalle samaan tahtiin kuin Liiga-otteluissa ja varsinkin ottelun puolivälissä koettiin hartaita hetkiä, kun ainoat äänet olivat luistimen potkut hiljaisessa hallissa.

Viime harjoitusotteluissa kömpelösti esiintynyt SaiPa ei kahdessa ensimmäisessä erässä juuri antanut syytä hurraa-huutoihin, ja suomalaisjoukkue oli pitkään köysissä. Kun SaiPa viimeksi selvisi kuivin jaloin tiukan puolustuspelaamisen ansiosta, tekivät ruotsalaisvieraat nyt kaksi maalia, vaikka isännillekin paikkoja siunaantui aiempaa enemmän.

Ensimmäisessä erässä Karl Fabricius pääsi irtokiekkoon ja lakaisi kiekon sisään Jussi Markkasen oltua torjuntatöissä liian etäällä verkosta. Ottelun puolivälin jälkeen rankaisi Julius Junttila, joka pääsi laukomaan pitkän pyörityksen päätteeksi.

SaiPa pääsi mukaan peliin kolmannessa erässä. Vaisusti pelannut hankinta Curtis Hamilton oli päässyt ottelussa maistelemaan puolittaista läpiajoakin, mutta tuloksetta. Kun pelikellossa oli vajaa yhdeksän minuuttia jäljellä, Matti Järvinen alusti tilanteen komealla iltalennolla ja Hamilton pääsi siirtämään SaiPalle kavennusmaalin.

Kotijoukkueen todellinen piristysruiske oli kuitenkin Lukosta Lappeenrantaan saapunut Eetu Koski, joka sai ansaitusti nimiinsä tasoitusmaalin. SaiPa haki viime minuuteilla maalia, kun Ilari Melart otti jäähyn Ville Vainikaisen kovistelusta. Kuudella neljää vastaan Hamilton laukoi ja kiekko meni Kosken kautta sisään.

– Täytyy sanoa, että en nähnyt kiekkoa, Koski naurahti pelin jälkeen.

– Osui tuohon nilkkaan ja siitä meni maaliin. Tuurillahan se sinne meni, mutta kaikki lasketaan.

Osuman tuoma piste takasi SaiPalle paikan CHL:n seuraavalla kierroksella, mutta lappeenrantalaiset päätyivät kääntämään illan voitoksi. Ottelu venyi voittomaalikilpailuun, jonka ainut onnistuja oli Järvinen. Luulaja sai ainoastaan syksyn avauspisteen ja majailee edelleen lohkon viimeisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle