TPS vierasvoitosta huolimatta laulukuoroon

CHL, LIIGA / Raportti
Radek Smolenakin kaksi lähietäisyyden maalia eivät saaneet riittävästi tukea.
Kuva © Timo Savela
Jääkiekon mestarien liigan neljännesvälierän toisesta osaottelusta Lukon ja TPS:n välillä muodostui jännittävämpi, kuin aluksi olisi voinut odottaa. 5-1-voiton ensimmäisessä osassa napannut raumalaisjoukkue raotti turhaan mustavalkoisille vieraille mahdollisuutta päästä takaisin taistelemaan jatkopaikasta.

Lukko oli varsinkin ensimmäisen erän ensimmäisen puolikkaan täysin purjeissa. Tarpeettomilla rangaistuksillaan Lukko hankaloitti omaa pelaamistaan, ja TPS puolestaan pelasi energisesti ja aavistuksen vapautuneesti.

- Hyvä peli, mutta jokseenkin erikoinen. Kuusi maalia erikoistilanteista, ihmetteli vieraiden tuore pääkäskijä Miika Elomo.

Elomo astui lyhyellä varoitusajalla TPS:n peräsimeen, ja valmennusjohdon vaihtuminen aiheuttikin tunteita laidasta laitaan. Valmennusjohto antoi kuitenkin työnäytteen, jota ei käy ylenkatsominen

- Olen tosi tyytyväinen meidän työmoraaliin, totesi Elomo.

Jos oli TPS:n työmoraali kohdallaan, samaa ei voinut sanoa isäntien vastaavasta. Vaikka pahin itsensä hakeminen sijoittui ensimmäiseen erään, ei Lukko saanut lähellekään parastaan irti missään vaiheessa ottelua.

- Odotettiin, että vastustaja tulee energisesti. Me emme saaneet parasta mahdollista aikaan tänään, myönsi raumalaisten apuvalmentaja Juha Vuori.

- Se tapa, millä aloitimme ensimmäisen kympin pelistä ei ollut se, mitä haettiin. Oikeastaan koko pelin ajan yritimme sitä kaivaa, että saisimme oman pelin kulkemaan. Ei ihan priimaa pistetty kehiin.

Ensimmäisen erän jälkeen taululla olikin vierasjoukkueen 2-0-johtolukemat. TPS oli kuin varkain noussut taisteluun mukaan Ryan Laschin ja Radek Smolenakin viimeistelemillä osumilla.

Kolmannen erän maaliripuli

Kolmas erä oli suoranaista maali-iloittelua. Isännät iskivät vähän päälle minuutissa kahdesti, molemmilla kerroilla vieläpä alivoimalla. Olli Sipiläisen ja Ville Vahalahden viimeistelemät osumat toivat helpotusta raumalaisten suurimpaan jännitykseen, vaikka näiden kahden maalin välissä Smolenak iskikin illan toisen osumansa.

Aaron Gagnonin tekemä ylivoimamaali erän puolivälin tienoilla alkoi olla ratkaisevan oloinen niitti, eikä sitä muuttanut Laschin hieno soolomaali, jossa jenkki piti kotijoukkueen puolustajaa Harri Tikkasta pujottelukeppinä. Lukko jatkaa Euroopan valloittamistaan maalierolla 8-5.

Lukko kohtaa voittajan Red Bull Salzburgin ja Luleån välisestä ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle