Sveitsiläisvieraat taistelivat tasapelin Kuopiossa

CHL / Raportti
Fribourgin kapteeni Julien Sprunger toi joukkueensa tasoihin ottelun päätöserässä.
CHL:n pudotuspelien 16 parhaan kierroksella KalPa sai vastaansa sveitsiläisen Fribourg-Gottéronin. Ottelu oli pääosin tasaista vääntöä ja KalPan harmiksi vieraat tasoittivat ottelun aivan kolmannen erän loppupuolella.

Vierasjoukkue Fribourg-Gottéron lähti ottelun päätöserään yhden maalin takaa-ajoasemasta. Päätöserä mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta erän edetessä vierasjoukkue laittoi kirivaihdetta silmään ja sai lopulta tasoitusmaalin vajaa viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Sveitsiläisten kapteeni Julien Sprunger toi joukkueen tasoihin.

Laituri sai syötön maalin kulmalle ja sai taisteltua kiekon lopulta KalPan maalilla pelanneen Denis Godlan selän taakse. Sprunger oli nälkäisenä hakemassa maalia etenkin ottelun päätöserässä. Hän pääsi jo aiemmin yksin läpi siniviivalta, mutta laukaus kävi tolpassa.

KalPalla oli vielä aivan ottelun lopussa mahdollisuus ottaa kiinni voitosta. Matias Myttysen laukaus ajautui Jyri Junnilalle ja laiturilla oli paikka laittaa kiekko lähes tyhjään maaliin. Hän ei tässä onnistunut ja näin lukemat jäivät 1-1.

— Ei se parasta KalPaa ollut, mutta olisi kuitenkin ylimielistä olla pettynyt tuohon tulokseen. Jotain jäi piippuun, ehkä meidän ohjelma on ollut nyt vaan niin kova, harmitteli KalPan päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

− Vastustaja tuli hyvin kimppuun ja pelasi hyvin. Meillä oli vaikeuksia siinä ja vähän samalla katosi pelihuumori. Meni väkisin vääntämiseksi ja puskemiseksi meidän pelaaminen tänään. Sama heijastui sitten ylivoimatehokkuuteen, summasi Virta omiensa otteita.

KalPa teki ainoan maalinsa ottelun toisen erän loppupuolella. Kuopiolaiset saivat ylivoiman ja CHL:ssä kilpipaidoista eniten pisteitä iskenyt Jesse Mankinen pääsi viemään kotijoukkueen johtoon. Juuso Riikola antoi maaliin mainion syötön ja Mankinen pääsi ohjaamaan kiekon vapaasti verkon perukoille suoraan maalin edestä.

− Olin siellä maalin laidalla vapaana. Juuso [Riikola] hyvällä pelisilmällä näki tilanteen ja antoi mulle loistavan syötön, kertasi Mankinen maaliaan erätaukohaastattelussa.

Maalia edelsi KalPan neloskentän hyvä ja pitkä painostusjakso. Miikka Pitkäsen johtama kenttä sai aikaan pari hyvää vetoa, mutta niistä ei ollut kuitenkaan suurempaa vaaraa. Fribourgin maalilla pelannut Dennis Saikkonen otti KalPa-pelaajien vedot varmasti kiinni.

Vierasjoukkue tuli ottelun alkuun aktiivisesti. Ensimmäisen erän edetessä KalPa otti paremmin ja paremmin otetta pelistä. Kuopiolaiset pääsivät testaamaan ylivoimatehokkuuttaan avauserässä, kun se sai pelata viidellä kolmea vastaan vajaat puolitoista minuuttia. Kahden miehen ylivoimalla tehokkuus ei ollut toivotulla tasolla ja Fribourg-vahti Saikkonen otti laukaukset kiinni.

Puoliksi suomalainen Saikkonen oli ottelun hahmo avauserässä. Muun muassa Balazs Sebok, Jyri Junnila ja Tommi Jokinen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta eivät siinä onnistuneet.

Joukkueet kohtaavat viikon päästä tiistaina Sveitsissä ja kahdeksan parhaan joukkoon menevä joukkue ratkaistaan maalierolla.