KalPa pystyi nollaamaan peliä hallinneen Djurgårdenin

CHL, LIIGA / Raportti
Pekka Virran suojatit lähtevät Tukholmaan kahden maalin etumatkalta.
CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa KalPa kohtasi kotonaan tukholmalaisseura Djurgårdenin. Tukholmalaiset hallitsivat pelitapahtumia läpi ottelun, mutta KalPan avauserän johto piti loppuun saakka.

KalPa sai otteluun hyvän alun, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa jo muutaman minuutin jälkeen. Paras paikka tuli Santeri Lukalle. Hän sai kiekon vapaaseen paikkaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Kuopiolaiset avasivat maalitilin vähän tämän ylivoiman jälkeen. Juuso Riikola haastoi hyvin Djurgården-puolustajaa ja pelasi kiekkoa maalille. Lopulta kiekko löysi maaliin Alexander Ruuttun luistimen kautta.

Muuten ensimmäinen erä oli vahvasti Djurgårdenin hallintaa. Tukholmalaispelaajista muun muassa Calle Ridderwall, Jonathan Davidsson ja Albin Lundin pääsivät erittäin hyville tekopaikoille. Kiekot kuitenkin menivät joko ohi tai KalPa-vahti Eero Kilpeläinen onnistui torjumaan ne. Ridderwall pääsi lähimmäksi ja kolisutteli tolppaa. KalPan päävalmentaja Pekka Virta ei ollut tyytyväinen avauserään maalista huolimatta.

— Kyllähän me jäätiin jalkoihin eka erässä. Tää oli meille kuitenkin hyvä oppi siitä, että pitää uskoa itteensä ja uskaltaa pelata eikä vaan katsoa peliä. Lopulta on kyse siitä, että kuka jaksaa luistella ja kamppailla.

Tukholmalaiset hallitsivat niin ikään ottelun toista erää. Erän alkupuoli mentiin vielä suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta loppupuolelle mentäessä Djurgården otti parempaa ja parempaa otetta pelistä. Ruotsalaisvieraat saivat aikaan erittäin hyviä pyörityksiä KalPa-päätyyn, mutta kiekot eivät pomppineet Djurgårdenin kannalta suotuisasti. Kalpa oli erän aikana enemmänkin vastaanottavana osapuolena. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan kaksi kertaa ylivoimaa ilman tulosta.

Päätöserässä kuopiolaiset olivat niin ikään puolustuskannalla Djurgårdenin vyöryttäessä hyökkäyksiä toisensa perään KalPa-alueelle. Eero Kilpeläisen hyvät torjunnat ja Djurgården-pelaajien huonot ratkaisut pitivät ruotsalaisten maalisarakkeen nollassa. Läpi ottelun KalPa ei päässyt hyödyntämään vahvuuttaan eli kiekonhallintaa. Djurgården hallitsi kiekkoa aktiivisesti ja KalPa joutui turvautumaan vastahyökkäyksiin.

— Meidän pitää olla joukkueena henkisesti valmiita siihen, että tuollaista joukkuetta vastaan se kova tempo jatkuu, eikä tule "lepohetkiä". Tiedettiin kyllä ihan täysin, että minkälaisella pelillä vastustaja oli tähän matsiin tulossa, summasi Pekka Virta ottelun tapahtumia.

Djurgården sai vielä ottelun loppuun ylivoima KalPan Tommi Jokisen ottaessa jäähyn. Tukholmalaisten kova kiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Vähän pelitapahtumienkin vastaisesti KalPa kaunisteli aivan ottelun lopussa lukemat numeroihin 2-0. Matias Myttynen ajoi oikeaa kaistaa läpi ja harhautusten jälkeen nosti kiekon maalin kattoon ohi Djurgården vahti Michael Tellqvistin.

KalPa lähtee ensi tiistaina Tukholmassa pelattavaan toiseen osaotteluun siis maalierolla 2-0. Yhteimaalit ratkaisevat jatkoonmenijän.