Kärpät raivasi tiensä CHL:n puolivälieriin

CHL, LIIGA / Raportti
Julius Junttila oli pirteällä pelipäällä usean viikon loukkaantumisen jälkeen.
Oulun Kärpät kaatoi tšekkiläisjoukkue Sparta Prahan tiistai-iltana Oulussa lukemin 4-1. Edellinen ottelu Prahassa päättyi kotijoukkue Sparta Prahan 4-2-voittoon, joten Kärpät raivasi tiensä CHL:n puolivälieriin maalierolla 6-5.

Lähtökohdat tiistai-illan otteluun olivat selkeät. Tšekkiläisjoukkueelle olisi riittänyt jopa tappio yhden maalin erolla, kun taas kotijoukkue Kärppien piti voittaa ottelu vähintään kolmen maalin erolla päästäkseen seuraavalle kierrokselle.

Erityisesti Kärpille lähtökohdat tiistai-illan otteluun olivat hankalat, mutta siitä huolimatta joukkue lähti otteluun luottavaisella mielellä.

− On kova paikka lähteä otteluun kaksi maalia perästä, mutta lähdimme peliin luottavaisin mielin, sillä tiesimme, että pääsemme kotiyleisön eteen Raksilaan pelaamaan ratkaisupelin, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Ottelua oli saapunut seuraamaan arviolta noin sadan hengen suuruinen vierasjoukkueen fanilauma. Tšekkiläisfanit yhdessä kärppäfanien kanssa nostivat hallin tunnelmaa kannustaessaan joukkueitaan kovaäänisesti.

Ottelun ensimmäistä erää hallitsi kotijoukkue Kärpät, mutta selkeästä otteestaan huolimatta oululaiset eivät päässeet parhaille maalintekopaikoille vierasjoukkueen puolustajien pitäessä maalinedustansa puhtaana.

Toisen erän alussa vierasjoukkue sai luotua ensimmäistä erää enemmän hyökkäyksiä, mutta pian alun jälkeen kotijoukkue hallitsi jälleen ottelua selkeästi. Ottelun avausmaali nähtiin ennen toisen erän puoltaväliä, kun Kärppien Arto Laatikainen nousi puolustajan paikalta oikea-aikaisesti iskemään kiekon maaliin Mika Pyörälän ja Miro Aaltosen syötöistä.

Viimeisen minuutin ratkaisu

Toisessa erässä tunnelma myös kaukalon puolella alkoi kohota, kun tilanteet pelattiin loppuun asti ja pieniä yhteenottoja nähtiin vielä vihellyksienkin jälkeen.

Kärpät iski ottelun toisen maalin, ja samalla tasoitti kahden ottelun maalimäärät 2−2:teen, kun Mika Niemi iski kiekon ohi Sparta-vahti Tomas Popperlen Sebastian Ahon ja Lasse Kukkosen syötöistä.

Toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 2−0, mutta heti kolmannen erän alkupuolella vierasjoukkue Sparta Prahan Michal Cajkovsky iski 2−1-kavennusmaalin Martin Prochazkan ja Jiri Cernockin syötöistä. Kotijoukkue Kärpät kuittasi maalin kuitenkin nopeasti Ahon maalilla, jota tarkasteltiin videolta useamman minuutin ajan.

Kärppien illan kolmannen maalin jälkeen yhteismaalitilanne oli tasan 5−5. Monen katsojan ajatuksissa kerkesi varmasti jo vilahtaa jatkoajan mahdollisuus, kunnes Kärppien Pyörälä tinttasi kiekon Sparta Prahan maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Pyörälän maaliin syöttäjiksi merkattiin loukkaantumisensa jälkeen kentälle pirteällä jalalla palannut Julius Junttila sekä Markus Nutivaara.

Kärppien päävalmentaja Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen tiistai-iltana.

− Pelasimme hyvän pelin. Emme saaneet paikoista maaleja ensimmäisessä erässä, mutta jaksoimme kuitenkin uskoa tekemiseemme ja toisessa erässä teimme 2−0-maalit. Vaikka vastustajan kavennusmaali tuli heti kolmannen erän alussa, niin pystyimme nopeasti kuittaamaan sen. Pyörälän ratkaisumaali viimeisellä minuutilla oli makea.

− Harvemmin keskellä sarjakautta pääsee tällaisia pelejä pelaamaan, jos jostain joukkue kasvaa, niin kyllä se kasvaa tällaisista peleistä. Joukkue osoitti kovaa henkistä kanttia ja on hienoa päästä kahdeksan parhaan joukkoon Euroopassa jatkamaan pelejä.