Kärpät kyntää syvällä – yksi maali Oulussa riitti tšekeille jatkopaikkaan

CHL, LIIGA / Raportti
Sami Aittokallio oli kiireinen Sparta Prahaa vastaan.
Kärppien CHL-kausi 2016–2017 sai päätöksensä, kun se hävisi tiistaina kotikaukalossaan HC Sparta Prahalle jatkoajalla maalein 0–1. Näin ollen tšekkijoukkue meni jatkoon yhteismaalein 2–1.

Viime kausina CHL:ssä vuosi vuodelta lähemmäs mestaruutta yltänyt Oulun Kärpät jäi tällä kertaa kauas mestaruudesta, kun se ei saanut tehtyä kotikaukalossaan yhtään maalia Sparta Prahaa vastaan. Kärpät ei hävinnyt tämän kauden CHL-taipaleensa aikana yhtään ottelua ennen tiistai-illan koitosta. Ratkaisuottelussa peli eteni jatkoajalle saakka, kunnes prahalaiset saivat vastahyökkäyksestään maalin värkättyä.

Ottelun alku oli tunnustelevaa ja varovaista. Vladimir Emingerin puolittainen maalipaikka oli ainoa mainittava tilanne ensimmäisen erään puoliväliin mennessä. Niklas Olaussonin paluu toi Kärppien peliin juonikkuutta ja ketjun peli toimi parhaiten Kärppien ketjuista. Tosin Kärppien maalintekopaikat olivat vähissä koko ottelussa, sillä Prahan maalivahti Tomáš Pöpperle torjui varsinaisen peliajan aikana ainoastaan 13 kertaa, kun Kärppien maalivahti Sami Aittokallio torjui varsinaisella peliajalla 28 kertaa.

– Olihan meillä varsinkin toisessa erässä paikkoja, yhdessä kohtaa saimme kolmella nollaa vastaan läpiajotilanteen, mistä Olausson ampui yli. [JariSailiollakin oli paikkansa, noista pitäisi pystyä maaleja tekemään, mutta tänään ei pystytty, kertoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun jälkeen.

Kärppien hyökkäyksiin lähtöjä vaikeutti se, että Sparta Praha oli Kärppien puolustusalueella peräti neljällä miehellä karvaamassa, silloin kun Kärpät yritti lähteä viiveellä. Välillä karvaaja tuli jopa maalin taakse, jolloin Kärppien peli meni usein kiireiseksi ja hätäilyksi. Aiemmin tällä kaudella CHL:ssä Kärpät on läpäissyt korkealta karvaavien joukkueiden karvauslinjan, mutta tiistaina Oulussa Kärpät ei saanut peliä uomiinsa.

Varsinaisella peliajalla erikoista oli se, että prahalaiset pääsivät lähimmäksi maalintekoa Kärppien ylivoimien aikana. Ensimmäisessä erässä Petr Kumstát pääsi yrittämään viimeistelyä kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä, kun Kärpät oli ylivoimalla. Toisessa erässä tšekkijoukkueen Lukas Cingel laukoi tolppaan Kärppien ollessa ylivoimalla.

Jatkoajalla kolmella kolmea vastaan pelatessa Kärppien kokenut oululainen kaarti oli jäällä, kun prahalaisjoukkue pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Lasse Kukkonen ja jäähän heittäytynyt Mika Pyörälä eivät saaneet tilannetta estettyä, vaan Miroslav Forman sai sudittua kiekon hyvin torjuneen Aittokallion taakse. Pyörälä valui tilanteessa lopulta Aittokallion päälle ja ontuva Aittokallio jouduttiin taluttamaan pukukoppiin, mutta Suikkasen mukaan mitään pahempaa loukkaantumista ei alustavien tietojen mukaan ole tapahtunut.

Ottelun jälkeen Suikkanen käänsi jo katseensa tulevaan ja kommentoi poissaoloja sekä myös Kärppien uutta pelaajaa Niklas Hagmania, jonka pitäisi pelata jo torstaina Mikkelin Jukureita vastaan.

John Albertin piti päästä aloittamaan harjoitukset jäällä, mutta tuli takapakkia ja paluu siirtyy nyt ainakin kahdella viikolla. Niklas Hagmanin tulo on hyvä asia, kyllä me maalintekijää kaivataan, hyvä että saadaan ukkoja jäällekin, kun niitä on nyt ihan riittävästi tuolla katsomon puolella, Suikkanen päätti.