Tšekkiläisvieraiden jokerikortti iski hattutempun − Kapteenin ulosajo ei tuhonnut JYPin kiriä

CHL / Raportti
Kiri piti välieräpaikkahaaveet paremmissa kantimissa.
CHL:n puolivälierien ensimmäiset osaottelut tahkottiin tiistaina. Ainoana suomalaisedustajana mukana oleva JYP lähtee hakemaan välieräpaikkaa tasalukemista Kometa Brnon vieraaksi ensi tiistaina, kun avausosa päättyi lukemiin 3−3.

Tšekkiläisvieraat olivat lähteneet Jyväskylään rohkealla asenteella, sillä tähtipelaajista kotiin oli jätetty muun muassa Martin Erat

Kokoonpanoon oli nostettu myös nuori Jan Süss, jolla oli urallaan vain kaksi CHL-ottelua aikuisuran meriitteinä ennen illan peliä. 18-vuotias tšekkiläinen oli ottelun ehdottomia hahmoja iskemällä hattutempun. 

Päätöserässä nähtiin vaarallisia hetkiä, kun Adam Gajarskýn ja Juha-Pekka Hytösen kaksinkamppailutilanteessa Gajarský lensi ikävästi jäähän, mutta nuorukainen ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin. Tästä tilanteesta Hytöselle tuomittiin ulosajo.

Myös toiseen suuntaan kolisi, kun Michal Gulaši taklasi Antti Suomelaa päähän, mutta tässäkin tilanteessa vältyttiin loukkaantumisilta.

Nämä tapahtumat sopivat hyvin erikoisen ottelun teemaan, jonka lopputulokseksi jäi 3−3.

Alku tunnusteleva

Ottelun avauserää kuvasti sekavuus, sillä kummankaan joukkueen kiekollinen pelaaminen ei ollut kovin vakuuttavaa. Kuvaan sopivasti myös molemmat joukkueet kuluttivat runsaasti jäähypenkkiä. Paras merkki sekavuudesta nähtiin avausmaalin muodossa, kun Jussi Olkinuora kadotti helpon kiekon, minkä jälkeen Süss sai lyödä kiekon tyhjään maaliin.

Brnon haluna oli pitää ottelun tempoa hitaampana, mikä myös pysyi teemana ensimmäisellä kympillä. Tähän JYP reagoi trap-pelaamisella, jonka vuotamisen seurauksena Süss iski toisen maalinsa puolittaisesta läpiajosta komean sommitelman päätteeksi.

Tämän jälkeen tempo alkoi kasvaa, mikä nosti JYPin kuskin paikalle. Suomelan ylivoimaosuma loi uskoa isäntien puseroon. 

Toisessa erässä JYP oli pitkään pelillisesti kuskin paikalla. Jatkuva päätypelaaminen väsytti vierasjoukkuetta, eikä avauserän kiekollisesta pelaamisesta ollut juuri tietoakaan. Palkinto paineistamisesta tuli ylivoimalla, kun Juuso Puustinen iski jyväskyläläisten illan toisen ylivoimaosuman.

Tšekkiläiset näyttivät kuitenkin iskukykynsä, kun kesken JYP-hallinan Süss pääsi marssimaan läpi puolustuksen ja viimeistelemään hattutempunsa. Tämä kadotti JYPin otteen ottelusta, mutta toiselle erätauolle lähdettiin 2−3-lukemista.

− Viime aikojen tyypilliseen tapaan surkea lähtö meille, mutta sen jälkeen peli oli yhtä päätä, Puustinen kertasi tuntojaan C Moren erätaukohaastattelussa.

Jäähyt sotkivat kiriä

JYPin kiri vaikeutui ensiminuuteilla jäähyjen saattelemana. Alivoimapelaaminen oli kuitenkin jälleen varsin vakuuttavaa, mikä esti vierasjoukkueen karkumatkan syntymisen.

Omalta osaltaan tätä avitti Brnon oma sekoilu jäähyjen merkeissä.  Ylivoimat toivat energiaa JYPin takaa-ajoon, eikä tulos jäänyt syntymättä. Mikko Mäenpää tasoitti ottelun 3−3-tilanteeseen Jerry Turkulaisen näyttävästä esityöstä.

Isännät hakivat neljättä osumaa aktiivisesti, mutta se jäi syntymättä. Näin joukkueet lähtevät ratkaisevaan toiseen osaotteluun tasatilanteesta.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Brnon kotihallissa. Välieräpaikka ratkaistaan yhteismaalein, eikä käytössä ole vierasmaalisääntöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle