Jatkopaikka ruotsalaisille - korkea maila helsinkiläisten turma

CHL / Raportti
Ruotsalaisjoukkueen veräjänvartija Marcus Högberg pelasi nollapelin
Helsingissä pelatussa CHL-ottelussa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. HIFK taipui Linköpingille alivoimalla. Ruotsalaismaalivahti Marcus Högberg pelasi puhtaan pelin.

Sekavan alun jälkeen HIFK sai paremmin pelin juonesta kiinni ja sai luotua tilanteita Linköpingin maalille. Ruotsalaisvieraan yritykset pysähtyivät iholla roikkuneisiin punnuttuihin. Vahinko oli sattua, kun Mikael Johanssonilta karkasi kiekko lavasta puolustusalueella ja Garrett Roe oli haukkana paikalla. Kotijoukkueen maalilla torjunut Kevin Lankinen oli kuitenkin tehtäviensä tasalla.

Ensimmäinen tilastomerkintä oli leijonapaitaisen vieraan jäähy. Kristian Näkyvä lusikoi vastustajan jäänpintaan ja nappasi rangaistuksen estämisestä. HIFK:n ylivoimapeli ei ottanut toimiakseen vaan lukemat säilyivät samoina aina ensimmäisen erän loppupuolelle.

Lennart Petrell istui syntikopissa kärsimässä korkeasta mailasta saamaansa kaksiminuuttista, kun Linköping ajoi joukolla maalille ja Roe suti pikkumustan verkkoon. Erän lopussa kotijoukkue sai kullanarvoisen tilaisuuden tasoittaa peli, mutta ylivoimaviisikko jauhoi tyhjää. Toiseen erään lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Kotijoukkueen ylivoima ei ottanut toimiakseen

Toisen erän näyttävimmästä maalintekoyrityksestä vastasi kotijoukkueen Saku Salmela. Mika Partaselta tullut syöttö löysi maalinedustalla päivystäneen Salmelan, joka pääsi kokeilemaan tuloksetta. Pian tämän jälkeen oli Roope Hintz kasvokkain maalivahti Marcus Högbergin kanssa. Yritystä oli, mutta tulosta ei tullut.

Erän lopussa Jasse Ikonen koki kovia, kun Emil Kristensen naulasi HIFK-hyökkääjän laitaan. Tälli ei kuitenkaan estänyt Ikosta jatkamasta ottelua loppuun asti. Numerot taululla eivät toisessa erässä erikoistilanteesta huolimatta muuttuneet.

Ruotsalaiset olivat syventää HIFK:n ahdinkoa kolmannen erän alussa, kun maalin editse tulleesta syötöstä pääsi Niklas Fogström kokeilemaan. Kaiken kaikkiaan Linköping oli kolmannessa erässä vahvempi ja jätti HIFK:n nollille. Hanakasta loppukiristä ei ole kotijoukkuetta moittiminen. Laukaukset eivät vain löytäneet verkkoon.

− Kyllä tästä hampaankoloon jäi. Olisi meidän noin monesta paikasta ainakin yksi pitänyt onnistua iskemään. Jos tilanteestamme pitää jotakin hyvää etsiä, niin nuoret saavat näytön paikkoja, kun konkarit puuttuvat. Kevin Lankinen oli toki myös mies paikallaan ja kokoonpanoon liittynyt Johansson on osoittautunut hyväksi tueksi laitahyökkääjillemme, totesi HIFK:n valmentaja Antti Törmänen pelin päätyttyä.