Saksan mestarille luokaton vierailu Espooseen

CHL, LIIGA / Raportti
Kai Kantola vastasi isäntien avausmaalista.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
CHL:n pudotuspelit polkaistiin käyntiin tiistaina Espoossa, kun vastakkain asettuivat kotijoukkue Blues sekä viime kauden Saksanliigan mestari Adler Mannheim. Tiiviisti viisikkona puolustanut kotijoukkue otti arvokkaan voiton ensimäisessä osaottelussa 4-1-luvuin.

Illan ottelussa jaettiin runsaasti rangaistuksia, jonka seurauksena peli oli hyvin rikkonaista ja katkonaista. Molempien joukkueiden ylivoimapelaamista päästiin testaamaan ja myös osumiakin nähtiin erikoistilanteiden seurauksena.

Bluesin alivoima oli kuitenkin todella uhrautuvaa ja sitkeää. Varsinkin ottelun toisessa erässä kotijoukkue pelasi lähes kuusi minuuttia putkeen alivoimaa, tappaen mm. kaksi kertaa kahden miehen alivoiman.

Kotijoukkueesta esiin nousi lukuisia pelaajia, mutta varsinkin Markus Poukkulan pelaaminen oli tänään erinomaista. Miehen tilille kirjattiinkin yksi täysosuma sekä yksi maaliin johtanut syöttö.

Myöskin joukkueen parhaan pistemiehen paitaa kantanut kapteeni Kim Hirschovits pääsi tänään kahden tehopisteen makuun.

Vierailija Mannheimin riveistä pirteimmin esille nousi konkarihyökkääjä Glen Metropolit. Ahnaasti varsinkin avauserässä maalia hakenut Metropolit kuitenkin väsyi joukkueensa mukana ja olikin jo kolmannessa erässä selkeästi usean potkun jäljessä kotijoukkueen vikkeliä hyökkääjiä vastaan.

Metropolitin paras paikka aukeni ensimmäisen erän lopussa, kun mies pääsi yrittämään läpiajosta maalia siinä onnistumatta.

Koeajalle Bluesisa olevan Samson Mahbod pelasi myös kelpo ottelun, vaikka vauhtia oli enemmän kuin järkeä. Ottelusta jäi varmasti paljon hyvää ajatellen miehen koeaikaa, mutta parannettavaakin löytyy.

Lukko nimeltä Christian Engstrand

Kentällä nähtiin myös Ruotsi−Saksa maaottelu, kun kotijoukkueen maalille torjunut Christian Engstrand otti selkeän tyrmäysvoiton virkaveli Dennis Endrasista.

Varsinkin ottelun toisessa erässä ei saksalaiselle tuntunut tarttuvan mikään. Miehelle kirjattiin erässä ainoastaan yksi torjunta ja selän taakse kiekkoja livahti uskomattomat kolme kappaletta.

Bluesin maalille torjunut Engstrand oli tämän iltaisen voiton takuumies, sillä Mannheimin tähtihyökkääjät takoivat kerta toisensa jälkeen päätään laitaan ruotsalaisen torjuessa lähes kaiken.

Ruotsalaiselle kirjattiin ottelussa 32 torjuntaa, ja näihin kuului monen monta vaarallista Mannheimin maalintekoyritystä.

Täysin ei voida kuitenkaan Endrasia takaiskuista syyttää, sillä saksalaisten puolustuspelaaminen oli lähes olematonta. Varsinkin vieraiden Steven Wagnerilla oli erittäin heikko esitys, joka kulminoitui miehen luistimen kautta kimmonneeseen omaan maaliin.

Bluesin fanikatsomossakin oltaisiin kaivattu kaikkia näitä kannustajia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoossa ei CHL kiinnosta

Espoossa on tapeltu jo muutaman ottelun ajan yleisömäärän kanssa, eikä tämän iltainen tehnyt poikkeusta. Jopa Mestiksessä on nähty tällä kaudella kovempia yleisömääriä mitä tänään Espoossa, sillä paikalle oli saapunut vaivaiset 1183 silmäparia.

Tässä voidaankin kysyä − kannattaako Bluesin edes osallistua CHL:n seuraaville kausille?

Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan Mannheimissa 6.lokakuuta, joten vierasjoukkueella onkin nyt hyvä aika lukea kotiläksynsä huolella.

Toki kotijoukkue Blues ei voi tuudittautua tähän tulokseen, sillä vastassa on ärsytetty Saksan mestari sekä todella äänekäs saksalaisyleisö.

» Lähetä palautetta toimitukselle