Tappara ja JYP ratkaisevat CHL-jatkopaikan kohtalon tiistaina Hakametsässä

CHL / Ennakko
Juhani Jasu vastasi Tapparan ainoasta maalista edellisessä CHL-ottelussa.
Kuva © Saana Hakala
Syksy on vasta hiljalleen päässyt vauhtiin, mutta Hakametsässä pelataan jo pudotuspelejä.

Tappara ja JYP selvisivät ainoina suomalaisjoukkueina 16 parhaan joukkoon kuluvalla CHL-kaudella. Arpaonni oli suomalaisittain murheellinen, kun joukkueet arvottiin toisiaan vastaan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Kaksiosainen taisto neljännesfinaalipaikasta polkaistiin käyntiin viikko sitten Jyväskylässä. JYP oli ottelun hallitsevampi osapuoli ja vei ensimmäisen osaottelun nimiinsä luvuin 3-1.

JYP saa kiittää voitostaan etenkin Jarkko Immosen johtamaa ketjua, joka viimeisteli kaksi maalia. Myös paluuottelunsa pelannut Michel Miklík onnistui heti.

Vierailijoiden ainokaiseksi jääneesta osumasta vastasi sen sijaan Juhani Jasu.

Seura- ja maajoukkuevelvollisuuksia

Tamperelaisten riveistä peräti kolme pelaajaa sai kutsun Karjala-turnaukseen, kun leijonapaidan päällensä pukevat Jukka Peltola, Mikko Lehtonen ja Niko Mikkola. Jyväskylän suuntaan ei kutsuja Leijoniin tällä kertaa osoitettu.

Karjala-turnaus käynnistyy torstaina 9.11.2017, mutta mukaan valitut pelaajat ovat mitä todennäköisimmin tiistai-illan JYP-ottelussa mukana.

Lisäksi Tappara tiedotti maanantaina, että vaisun alkukauden pelanneen Jarno Kärjen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Maalit ratkaisevat

Tappara lähtee tiistain kamppailuun kahden maalin takamatkalta, sillä CHL:ssä jatkopaikka ratkaistaan yhteismaalien perusteella.

Mikäli JYP voittaa, pelaa tasan tai häviää vain yhdellä maalilla, se etenee jatkoon.

Näin ollen päästäkseen suoraan jatkoon Tapparan on voitettava ottelu vähintään kolmella maalilla.

Jos taas ottelu ratkeaa tamperelaisten eduksi kahden maalin erolla, on edessä 10 minuutin jatkoaika. Viime kädessä pudotuspeliparin voittaja ratkeaa voittomaalikilpailussa.

Muokattu 7.11.2017 klo 13.01: Korjattu leipätekstiä ja väliotsikkoa Tapparan maajoukkuekolmikon osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle